Ilgaz Doruk'ta yeni telesiyej hizmete girdi

Ilgaz Doruk'ta yeni telesiyej hizmete girdi

Türkiye'nin önemli kış turizm merkezleri arasında yer alan Ilgaz Doruk Otel’de 27 yıllık telesiyej projesi hayata geçirildi.

Çankırı Valiliği'nce gerçekleştirilen proje, Köylere Hizmet Götürme Birliği tarafından finanse edilerek 2014 Nisan ayında 12 milyon TL bedelle ihale edildi. Müteahhit firmaya yer tesliminin yapılmasından sonra başlayan telesiyej inşaatı tamamlanarak test aşamasına getirildi.

Test aşamasında olan telesiyej, Vali Vahdettin Özcan, İl Genel Meclisi Başkanı Ruhi Şeker ile il genel meclisi üyeleri, kaymakamlar ve basın mensupları ile yerinde gezilerek açılışı gerçekleştirildi.

Proje ile ilgili açıklama yapan Vali Özcan, önceki dönemlerde Kastamonu'da kullanılan telesiyejin bu noktaya kurulmasının planlandığını fakat kendisinin bu duruma karşı çıktığını ifade ederek, "1970 model telesiyeji buraya kuracaklardı. Biz onu depoya koyduk ve yeni bir telesiyej için harekete geçtik. Vekillerimizle görüştük ve bu tesisi tam 12 milyon liraya mal ettik. Yani Çankırı'yı Kastamonu'nun eskisinden kurtardık" dedi.

Ilgaz Doruk kayak merkezinde Derbent Otel ile Doruk Otel arasındaki 900 metre alanda yapılan telesiyej; 4 kişilik sandalye ve panaromik görünüme sahip, istasyon otomatik açılıp kapanabilen, dış hava koşullarından koruyan rüzgarlık ile açık hava şartlarına dayanıklı termal malzemeden imal edilen iskemleli tek halatlı, Son sistem telesiyej saatte 3 bin 200 kişi taşıma kapasitesine sahip.

ilgaz-doruk-resim-02.jpg

ruhiseker-resim-02.jpg

doruk-ilgazotel-telesiyej-resim-02.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler