Ilgaz - Yıldıztepede birşeyler eksik!

Ilgaz - Yıldıztepe'de birşeyler eksik!

Kış mevsiminin yaşandığı şu günlerde, Çankırı için önemli kış merkezinde bazı işler düzgün gitmiyor...

Kış turizmi için Çankırı adına önemli bir merkez olan Ilgaz - Yıldıztepe'de yapılan bazı işler ya eksik ya da gerekli özen gösterilmiyor.

Yıldıztepe'de uzun süre tartışıldıktan sonra yaklaşık 2 milyon lira harcanarak gerçekleştirilen telesiyejle birlikte bölgede kış turizminin patlayacağı ilgililerce sürekli olarak dile getirilmişti!

Gel gör ki bugün Ilgaz - Yıldıztepe'de in cin top oynuyor...

Ülkenin kayda değer kış merkezlerinden Uludağ başta olmak üzere, Bolu, Kartaltepe ve Palandöken'de mevcut tesisler kış turizmi pastasından önemli ölçüde pay alırken, Ilgaz Yıldıztepe'nin hem yanı başındaki Doruk'un mevcut kapasitesinin onda birine dahi yaklaşamıyor...

BÖLGEDE DERTLER BİTMİYOR!

Sözcü18 yazı ailesinin önemli kalemlerinden İsmail Yılmaz'ın bölgede yaptığı gezi sonrası elde ettiği bilgilerden yola çıkarak kaleme aldığı "Ilgaz - Yıldıztepe'den izlenimler..." başlıklı yazısında "... Zira görevlilerin bizlere verdiği bilgiye göre esas pist henüz yapılmamış. Pist olarak sol taraftan kıvrılarak zirveye doğru çıkan ve eğimi çok az olan orman yolu ya da yangın söndürme yolu olarak da tarif edebileceğimiz bir yolun pist olarak kullanıldığını söylüyorlar." diyerek önemli bir uyarıyı da yerine getiriyor.

Yılmaz endişelerini belirttikten sonra "... Öncelikle dikkatimi çeken şey her ne kadar geçici olarak da kullanılsa pist olarak kullanılan yolun kenarlarında hiçbir güvenlik tedbirinin alınmamış olması. Eğim oldukça düşük bu yüzden birçok noktada baton takviyesi yapmanız gerekiyor bu da fazladan güç sarfına neden oluyor. Kayak ve doğa sporlarına gönül verenler bilir, dağda hava çok ani değişiklikler yapar. Ani sis ve tipi ile karşılaşılması durumunda hiçbir emniyet ve işaretleme yapılmamış. Vadiye bakan kısımlarda ağ ile kapamalar ve işaretlemeler yapılarak güvenlik sağlanmamış." diyerek Ilgaz Yıldıztepe'de kayak yapma şansı bulabilecek doğaseverlerin önemli bir tehlike ile karşı karşıya kalabileceğine işaret ediyor...

YAPILAN YATIRIMLARIN BOŞA GİTMEMESİ İÇİN...

Ilgaz - Yıldıztepe için bugüne kadar yapılan yatırımların gerek bölgenin tanıtımına gerekse gerekli altyapı ve düzenlemelerin yapılmasına imkan verecek düzeyde olmasına karşın, bugün için elde edilen başta bölgenin bilinirliliği ile ekonomik edinimlerin hiç de yapılan yatırımların karşılığı olmadığı görülür.

Kötü gidişattan hızlı bir şekilde u dönüşü yapabilmenin becerisinin de günlük yaşam içerisinde mümkün olduğunu düşünüyor ve net mesajımızı sizlerle paylaşıyoruz:

- Vatandaş sizden hizmet bekliyor...

İsmail Yılmaz'ın "Ilgaz - Yıldıztepe'den izlenimler..."
yazısını okumak için - TIKLA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
11 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler