Ilgaz'a bir telesiyej daha

Ilgaz'a bir telesiyej daha

Derbent-Doruk arasına yeni bir telesiyej hattının yapımı için düğmeye basıldı.

Ilgaz'ın iç turizme kazandırılması amacıyla son yıllarda yapılan yatırımlara bir yenisi daha eklendi. Derbent Otel ile Doruk arasında faaliyete geçecek 900 m'lik telesiyej hattı ihalesi tamamlandı ve 10 milyon 600 bin TL bedelle yüklenici tespiti gerçekleşti.

Çankırı Ilgaz Doruk Mevki Telesiyej Tesisi, 4 kişilik sandalye için tasarlanmış, panaromik görünüme sahip, istasyon içerisinde otomatik açılıp kapanabilen, dış hava koşullarından koruyan rüzgârlık (bubble) ile açık hava şartlarına mukavim termal malzemeden imal edilecek iskemleli tek halatlı, otomatik ayrılabilir klemensli (detachable) bubble sistem 1500 kişi/saat taşıma kapasiteli telesiyej tesisi yapım aşamasına gelindi.

YENİ TELESİYEJİN TEKNİK ÖZELLİKLERİ
Yapılması düşünülen telesiyej tesisinin uzunluğu 900 metre, kot farkı 193 metre olup, Derbent Otelle Doruk zirve arasında bulunacak. En büyük özelliklerinden biri (Bubble) sistem olması telesiyejin alt ve üst istasyon arasında hareketi esnasında sporcuları her türlü hava şartlarından koruma özelliği bulunmakta. Sandalye parklarının istasyon altında olması nedeniyle, hem daha az alan kaplamakta hem de daha estetik bir görüntüye sahip. Elektrik kesintilerine karşı 500 kw lık jeneratörü bulunmaktadır. Can güvenliği açısından uluslararası normlara sahip olması ve gerekli kurtarma ekipmanları bulunmakta. Tüm tesis güvenlik kamerası ile izlenmeye açık ve yıldırıma karış paratoner sistemi bulunmakta.

Tüm direklerde müzik ve anons sistemi bulunurken, sandalyeleri panoromik görünüme sahip ve 4 kişilik olması tesisi hızının (0-5 metre/saniye hız ayarlı olması nedeniyle saatte 1500 kişi üst istasyona ulaşması sağlanmakta.

Çok uzun yıllardır Çankırı İl Özel İdaresince yapılarak 1987 yılında faaliyete giren Doruk Otelin yapıldığı günden bu güne kadar yapılması planlanan ve maddi imkânsızlıklar yüzünden bir türlü başarılamayan ve yıllardır özlemi çekilen bir rüyanın bu gün gerçekleşmesi büyük bir özveri ve mücadelenin sonucunda meydana gelmiştir.

İHALE, KÖYLERE HİZMET GÖTÜRME BİRLİĞİ TARAFINDAN YAPILDI
Köylere Hizmet Götürme İhale Yönetmeliğinin 18. maddesi gereğince Açık İhale Usulü ile Ilgaz Köylere Hizmet Götürme Birliğince 11.04.2014 günü Ilgaz Kaymakamlığı Toplantı Salonunda yapıldı.
İhale Komisyonunca verilen 18.04.2014 tarihli kararla Leitner AG/SpA ve LeitnerRopeways Halatlı Taşımacılık Müh. Mak. San ve Tic. Ltd. Şti ortak girişimi üzerine 10.600.000,00 TL bedelle verildi. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler