Ilgaz'da CHP ilçe Başkanı'na saldırı! Belediye Başkanı Arif Çayır'ın eşine kör kurşun!

Ilgaz'da CHP ilçe Başkanı'na saldırı! Belediye Başkanı Arif Çayır'ın eşine kör kurşun!

Çankırı'nın Ilgaz ilçesinde gece yarısı meydana gelen olayda CHP İlçe Başkanı Ufuk Geyikçi ile MHP'li Belediye Başkanı Arif Çayır'ın eşi Nazan Çayır yaralandı.

Günün ilk saatlerinde Ilgaz'da meydana gelen olayda, CHP İlçe Başkanı Ufuk Geyikçi ağır yaralanırken, Belediye Başkanı Arif Çayır'ın eşi Nazhanım Çayır ise akciğere giren kurşun sonucu kaldırıldığı İbn-i Sina Hastanesi'nde yoğun bakımda tedavi altına alındı. Doktorların akciğere giren kurşunla ilgili henüz bir operasyon yapmadıkları öğrenildi.

Sözcü18 Haber Merkezi'nin elde ettiği ilk bilgilere göre; günün ilk saatlerinde Ilgaz - Şentepe mahallesinde bir eczane önünde ilçeye bağlı Yuvademirciler Köyü Muhtarı Cafer Güloğlu ve yanında bulunan iki kişinin gerçekleştirdiği olayda CHP İlçe Başkanı Ufuk Geyikçi göğsüne aldığı kurşunla yaralandı. Olay yerinde eşinin ilaçlarını almakta olan MHP'li Belediye Başkanı Arif Çayır'ın şoförü saldırgana müdahale edince, muhtar Cafer Güloğlu'nun elindeki silah bir kez daha ateş alıyor ve makam aracında oturmakta olan Başkan Çayır'ın eşi Nazhanım Çayır silahtan çıkan kurşunla yaralanıyor. Saldırgan muhtar Cafer Güloğlu makam şoförü tarafından etkisiz hale getirilirken yaralılar ilk etapta Ilgaz Devlet Hastanesi'ne kaldırılıyor. Nazan Çayır burada yapılan ilk müdahale sonrasında Ankara'ya İbn-i Sina Hastanesi'ne sevkedilirken, Ufuk Geyikçi'nin de Ankara'ya Hacettepe Hastanesi'ne gönderildiği öğrenildi.

Olayla ilgili Ilgaz Emniyet Müdürlüğü'nün soruşturması sürüyor. Olayın faili Yuvademirciler köyü muhtarı Cafer G. ve yanındaki iki kişinin sabah saatlerinde yakalandığı öğrenildi.

14304.jpg

BAŞKAN ARİF ÇAYIR SÖZCÜ18'E KONUŞTU
Haber yayına hazırlanırken kendisine ulaştığımız Ilgaz Belediye Başkanı Arif Çayır yaşanan olayla ilgili bilgi verirken hayli üzgündü. Başkan Çayır "Keşke o kurşun bana gelseydi de bu anları yaşamasaydım! Nazan Hanım halen yoğun bakımda. Ne diyeceğimi bilemiyorum" dedi.

ÇANKIRI VALİLİĞİ'NDEN AÇIKLAMA

Konuyla ilgili olarak Çankırı Valiliği bir basın açıklaması yaptı. Açıklama şöyle:

"16.07.2018 günü saat 01.25 sıralarında Ilgaz İlçemizde Ateşli Silah ile Kasten Yaralama olayı meydana gelmiştir.

Ilgaz Belediye Başkanı Arif Çayır’ın eşi Nazhanım Çayır makam aracı ile eczane önünde araç içerisinde iken eczane içerisinde bulunan CHP Ilgaz İlçe Başkanı Ufuk Geyikçi, Ilgaz Belediye Başkanı Arif Çayır ile sohbet ettiği esnada eczane önüne gelen Y.D. Köyü Muhtarı C.G. isimli şahıs ile aralarında tartıştıkları, sonrasında C.G. isimli şahıs silahını çıkararak önce Ufuk Geyikçi isimli şahsa orta göğüs kısmında girişiyle sol yan tarafından çıkışı şeklinde yaraladığı, makam araç sürücüsü E.A.’nın şüpheli şahsın elindeki silaha müdahale ederken araç içerisinde bulunan Belediye Başkanının eşi Nazhanım Çayır, belediye başkanı makam aracının sol arka kısmında otururken araca isabet ederek çekirdeğin sekerek sol ön kol omuz içerisi tek giriş şekilde yaralanmış, yaralı şahıslardan Nazhanım Çayır isimli şahıs Ankara İbni Sina Hastanesine, Ufuk Geyikçi isimli şahıs Ankara Hacettepe Hastanesine sevk edilmişlerdir. Şahısların alınan Dr. raporunda hayati tehlikeleri olmadığı tespit edilmiştir.

Olayın firari şüphelileri ile ilgili yapılana araştırmalarda Y.D. Köyü Muhtarı C. G. isimli şahıs ile F. G. isimli şahıslar Y. D. Köyü ile Kastamonu yolu sapağında 16.07.2018 günü saat:09.10 sıralarında yakalanmıştır.

Şüpheli C.G. isimli şahıstan ele geçen adına taşıma ruhsat kaydı bulunan 1 adet 9 mm çapında tabanca, tabancaya ait 1 adet şarjör ve şarjöre basılı 3 adet dolu fişek ele geçirilmiştir.

Konu ile ilgili adli tahkikata başlanılmış olup, C.G. F.G. ve M.G. isimli şahıslar hakkında Ateşli Silah ile Kasten Yaralama suçundan işlem yapılarak şüpheliler C.G. ve F.G. isimli şahıslar hazırlanan tahkikat evrakları Cumhuriyet Başsavcılığına MEVCUTLU olarak gönderilecektir. Olayın herhangi bir siyasi boyutunun bulunmadığı ve alkol nedeniyle işlendiği anlaşılmıştır.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur."

cafer-guloglu-yuvademirciler-koyu-muhtari-ilgaz-cankiri-resim-07.jpg

Silahlı saldırgan Yuvademirciler Köyü muhtarı Cafer Güloğlu...

AK PARTİ MİLLETVEKİLİ ÇİVİTCİOĞLU,
GEÇMİŞ OLSUN ZİYARETİ GERÇEKLEŞTİRDİ

dipfvirx0aekhcv.jpg

Öte yandan AK Parti Çankırı milletvekili Salim Çivitcioğlu, gün içerisinde İbn-i Sina hastanesine giderek Ilgaz Belediye Başkanı Arif Çayır'ın eşi Nazhanım Çayır'a  'geçmiş olsun' ziyareti gerçekleştirdi.. Belediye Başkanı Arif Çayır ziyaretle ilgili olarak "Sayın milletvekilimizin nazik ziyareti bizleri ziyadesiyle mutlu etti. Kendisi 'acil şifalar' dileğinde bulundu." dedi.

SON DAKİKA! SALDIRGAN MUHTAR TUTUKLANDI
Olay sonrasında kaçan Muhtar Cafer Güloğlu ve beraberindeki F.G., yakalanarak gözaltına alındı. Yuvademirciler Köyü Muhtarı Cafer Güloğlu, çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak Çankırı E Tipi Kapalı Cezaevi'ne gönderildi. Güloğlu’nun yanında bulunan F.G. ise mahkemece serbest bırakıldı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler