Ilgaz'da İstiklal Yolu yürüyüşü yapıldı

Ilgaz'da İstiklal Yolu yürüyüşü yapıldı

6. İstiklal yolu yürüyüş programı Ilgaz Derbent Şehitliği’ne çelenk sunulmasıyla başladı.

6. İstiklal Yolu yürüyüşü şehitliğe çelenk konulmasının ardından Ilgaz cumhuriyet meydanında şehitlerin bulunduğu mezarlığa yürüyüş gerçekleştirildi. Yürüyüşe başta Ilgaz Kaymakamı Yusuf Güni, Ilgaz Belediye Başkanı Arif Çayır ve Ilgaz İlçe Jandarma bölük komutanı Jandarma Yzb. Serkan Görür anıta çelenk koydular.

Saygı duruşu ve istiklal marşının ardından derbentteki program sona erdi.

Programın ilerleyen bölümünde ise Ilgaz Cumhuriyet Meydanı’nda merkezde bulunan şehitlik mezarlığına yürüyüş gerçekleştirildi. Yürüyüşe katılanlara Ilgaz Belediyesince yürüyüş azığı ile asker kepi dağıtıldı.

Ilgaz şehitliğinde düzenlenen törende şehitlikte Merkez Camii İmam Hatibi Mustafa Sağlam’ın Kur’an tilavetinin ardından Ilgaz İlçe Müftüsü Halil Erten’in duası ile Ilgaz şehitliğindeki program tamamlandı. Programın son bölümünde ise şehitlikten karayolu şefliğine kadar yürüyüş gerçekleştirildi.

Yürüyüşe, Ilgazlılar'ın yanı sıra Kıyısın Köyü Vakfı ve İstiklal yolu programı çerçevesinde Ilgaz'a gelen dağcılar katıldılar. Yürüyüşe katılan konuklara Ilgaz Belediyesi’nce keşkek ikramı yapıldı. Yapılan İkramın ardından program sona erdi.

arifcayir-ilgaz-cankiri-sozcu-resim-10.jpg

cankiri-ilgaz-istiklalyoluyuruyusu-resim-10.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
1 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler