Ilgazda kayak sezonu açıldı

Ilgaz'da kayak sezonu açıldı

Türkiye'nin önemli kayak merkezleri arasında yer alan Çankırı Ilgaz'da sezon, bu yıl ilk kez düzenlenen bir törenle açıldı.

"10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü" nedeniyle bir grup gazeteciyi kar kalınlığı 1 metreyi bulan Ilgaz Dağında misafir eden Çankırı Valisi Vahdettin Özcan'ın startını verdiği sezon açılışında Ilgaz'ın doğal güzellikleri ve turizm potansiyeli ile 4 mevsim ülke turizminin hizmetinde olduğu vurgulandı.

Ilgaz Kaymakamı Yusuf Özdemir, doğal güzelliği ve yüceliği ile türkülerle şiirlere konu olan Ilgaz Dağında ilk kez kayak sezonu açılışı gerçekleştiğini söyledi. Vali Vahdettin Özcan da böylesine muhteşem bir doğal güzelliğe sahip Ilgaz Dağının turizmden bugüne dek hak ettiği yatırımları alamadığını belirttiği konuşmasında şunları söyledi:
 
"Çankırı Valiliği olarak Ilgaz Dağının hem yaz hem de kış turizminde yeni bir cazibe bölgesi olması için yeni projeler geliştiriyoruz. 2012 yılı içinde ihaleleri yapılan ancak, 2013 yılında yapımına başlanacak Derbent Şehitliği, anayoldan (Karayolları Bakımevi) dağın üst tarafına kadar parke taşı ile ve aydınlatma yapım işleri başlayacaktır.
 
cankiriilgazkayaksezonuacildi-sozcu-resim-011.jpg
 
Ayrıca Yıldıztepe'de 2 adet futbol sahası ve bir resmi kurum alanına inşaat yapılacaktır. Yine bu dağı çevreleyen yürüyüş yollarının yapımı 2012 yılında tamamlanmıştır. İnşallah bu yürüyüş yolunu da 2013 yılında hizmete açacağız. Yeni kayak sezonunda kayağa ilgi duyanları Ilgaz'a bekliyoruz. Ilgaz Dağı, Ankara'ya 200 km., İstanbul'a ise 450 km. uzaklıkta olması, metropollerin karmaşasından bunalan insanımıza hafta sonu nefes almak için adete bulunmaz bir nimet olduğunu düşünüyorum."
 
Törene katılan Belediye Başkanı İrfan Dinç ise Ilgaz'ın Türkiye'nin tam ortasında bulunduğunu belirterek, "Allah'ın bahşettiği bu muhteşem güzelliği insanlarımızın doyasıya yaşamasını istiyoruz. Ve diyoruz ki; Kış ve yaz birkaç gün dahi olsa Ilgaz" diye konuştu.
 
Yapılan konuşmaların ardından, 2013 yılı kayak sezonu kar üstünde özel tasarlanmış Ilgaz temalı dev yaş pastanın kesilmesi ve baby lifenin butonuna Vali Vahdettin Özcan'ın basması ile açıldı. Vali Özcan ve beraberindekiler kayakları ile kayıp, kar motoruna binerek sezona merhaba dediler. Çankırılı genç kayakçıların kayakla yaptıkları gösterilerin ardından program sona erdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler