Ilgazda sandıksız seçim!

Ilgaz'da sandıksız seçim!

Bugün Ilgaz'da gerçekleştirilen Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi'nin olağanüstü genel kurulunda 'sandıksız' seçim yapıldı.

S.S. Ilgaz Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi'nin olağanüstü genel kurulu bugün Belediye Kültür Merkezinde gerçekleştirildi.

Çankırı Esnaf Odaları Birliği Başkanı Osman Karadeniz'in de izlediği kongre, saat 12.00'de başladı. Genel kurula 492 delegeden yaklaşık 300'ü katılırken, mevcut başkan Saykal Saykal ile birlikte Kasım Kayılı'nın aday olarak girdiği seçimler saat 15.00 dolaylarında Divan Başkanı'nın önerisi ile 'açık oylama' yöntemi ile yapıldı ve adaylardan Saykal Saykal yeniden başkanlığa seçildi.
 
Yapılan oylama yöntemine tepki gösteren çok sayıda kooperatif üyesi "Nüfusu 6-7 kişi olan köylerde muhtarlık seçimi ortaya konulan sandıklarla yapılırken 492 delegesi olan bir kooperatifin seçiminde böylesi basit ve şaibeli yöntemle seçim yapılması akıllara zarar" dediler.
 
cankiri-ilgaz-esnafkefaletsecimleri-saykalsaykal-sozcu-resim-03.jpg
 
BAŞKAN SAYKAL: HAZİRUN'UN VERDİĞİ KARAR
Kongre sonrası kendisine ulaştığımız yeni başkan Saykal Saykal; "Kooperatiflerde 24. Madde, kooperatiflerin iki türlü seçim vardır.1. açık seçim, 2. kapalı seçim. Nasıl yapılması konusunda salonda bulunan hazirun buna karar veriyor. Divan Başkanımız sayın Muhittin Köksal'ın önerisiyle mevcut hazirun önerilen iki yöntemden birisini kabul etti. Ortada yasaya aykırı bir durum yok" dedi.
 
Seçimler sonrasında yeni yönetim kurulu; Saykal Saykal, Adem Dayı, Yusuf Yıldırım, Kadir Doğru ve Feridun Kayıkçı yer alırken, Denetim Kurulu da Fevzi Yamankale ve Fikret Serdal Küsmez'den oluştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
9 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler