Ilgazın en uzun telesiyej hattı Yıldıztepede

Ilgaz'ın en uzun telesiyej hattı Yıldıztepe'de

Çankırı Valisi Vahdettin Özcan ve beraberindekiler bugün Yıldıztepe'de incelemelerde bulundular.

Çankırı Valisi Vahdettin Özcan ve beraberindekiler sabah saatlerinde Ilgaz - Yıldıztepe'ye gelerek 1600 metrelik telesiyej hattını kullandılar ve bölgedeki çalışmaları yerinde incelediler.

Spor eski Bakanı Faruk Özak'la başlayan Ilgaz-Yıldıztepe'ye telesiyej hattı yapımı aradan geçen iki yılı aşkın süre sonrasında nihayet mutlu sonla tamamlandı.

Vali Vahdettin Özcan'ın
Ilgaz-Yıldıztepe'deki incelemelerinden
fotoğraflar için - TIKLA

1600 metre mesafe ile bölgenin en uzun telesiyej hattı olmasıyla birlikte çift kişilik 220 teleski'ye sahip olan Yıldıztepe'deki projenin tamamlanması ve geçtiğimiz günlerde işletme ihalesinin de yapılarak hizmete girmesiyle bölgedeki kış turizmine önemli katkılar sağlayacağı gün gibi aşikar.

VALİ ÖZCAN, SABAH KAHVALTISINI YILDIZTEPE'DE YAPTI

Yıldıztepe'de yapımı sürdürülen iki futbol sahası ile birlikte hizmete giren telesiyej hattında incelemelerde bulunmak üzere hafta sonu sabah erken saatlerde beraberinde il emniyet müdürü Osman Zoroğlu, İl Özel İdare Sekreteri Hasan Yıldız ve bazı birim amirleriyle Yıldıztepe'ye gelen Vali Özcan'ı burada Ilgaz Kaymakamı Yusuf Özdemir ve Belediye Başkanı Cevdet Çetin karşıladı.

Çankırı Valisi Vahdettin Özcan, sezonla birlikte telesiyejin hizmete sunulmasından mutlu olduklarını söyleyerek, "Bundan sonra Ilgaz kış turizminde hak ettiği yere daha hızlı bir şekilde ulaşacaktır. Bu güzelliği görmek ve yaşamak için turizmciler daha hevesli olacaklardır"  dedi. Vali Özcan teknik aksaklıklar nedeniyle tamamlanması uzayan telesiyejin bölgede önemli bir eksikliği ortadan kaldırdığına işaret ederek  "Bu telesiyejle Yıldıztep hayali gerçek oldu" diyerek sözlerini tamamladı.

Ilgaz Kaymakamı Yusuf Özdemir, Vali Özcan'a yapılan bölgede halen yapımı sürdürülen 2 futbol sahası ile ilgili bilgi verdikten sonra, teleskiye binerek 1600 metre yüksekliğe çıktı.

cankiri-yildiztepe-vali-resim-03.jpg

Yıldıztepe Armar tesislerinde beraberindekilere sabah kahvaltısı yapan Vali Özcan'ın, işletmeye hesap ödemesi de gözlerden kaçmadı.

Bölgede yaklaşık üç saat kalan Vali Özcan ve beraberindekiler daha sonra Çankırı-Kastamonu sınırı olan Doruk mevkiindeki Doruk Otel'e çıktılar.  Hafta sonunda oteldeki müşteri yoğunluğunun fazla olması Vali Özcan'ı bir hayli memnun etti.

BÖLGEDE DEVAM EDEN KAR YAĞIŞI
İŞLETMECİLERİ VE TATİLCİLERİ MUTLU EDİYOR

Öte yandan bölgedeki kar kalınlığının işletmecileri mutlu edecek düzeyde olması da işin başka bir sevindirici yanı. Yıldıztepe'de kar kalınlığı yaklaşık 25 santime ulaşırken, Doruk'taki kar kalınlığının  yer yer 50 santim düzeyinde olduğu görüldü. Bölgeye hafta sonu tatil yapmak için başta Ankara olmak üzere çevre illerden gelen vatandaşların hayli neşeli oldukları gözlemlendi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
7 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler