Ilgazın köylerinde ayı ve domuzlar kol geziyor

Ilgaz'ın köylerinde ayı ve domuzlar kol geziyor

Özellikle eylül ve ekim aylarında yoğunlaşan ayı ve domuz istilası karşısında vatandaş çaresiz

Ilgaz ilçesi ve bağlı yakın köyleri sakinleri son günlerde artan domuz ve ayı istilasından dolayı büyük yılgınlık yaşamaktalar.

Sözcü18 Haber Merkezinin elde ettiği bilgilere göre başta Yukarıdere, Kise,Burmalar, Meydan ve Şıhlar köylerinde yaşayanlar Ilgaz ormanlarında yaşayan ayıların ziyaretlerine tanık oluyorlar.

Özellikle Eylül ayı başlarında meyvelerin olgunlaşmaya başladığı dönemden itibaren köylere musallat olan ayılar, başta erik ağacı olmak üzere elma ve diğer meyve ağaçlarına büyük zararlar verdiler. Domuzların da başta yonca olmak üzere arpa ve fiğ ekili tarlalarda ürün zayiatına neden olduğu öğrenildi.

Haber Merkezimize  konuşan Yukarıdere köyü Kışla mahallesi sakinlerinden Murat Kara “Her yıl eylül ve ekim ayları bizler için kabusa dönüşüyor. Meyve ağaçlarımız ve arı kovanlarımız ayıların saldırısına uğruyor. Hava kararmaya yüz tuttuğunda ortaya çıkan ayılar bizlerde büyük tedirginlik yaratıyor. Daha üç gün önce bahçeye giren ayılar kovanlardaki çıtaları çıkartarak parçalamışlar. Sabahlara kadar silahla nöbet tutuyoruz” dedi.

BAŞKAN ÇETİN: DOMUZ VE AYI İSTİLASI ALTINDAYIZ

Ilgaz Belediye Başkanı Cevdet Çetin haber merkezimize yaptığı değerlendirmede “Bölge insanımız başta domuz olmak üzere ayıların da istilası altındadır. Yasak olduğu için bu hayvanları öldüremiyoruz ancak hem can hem de ürünlerimiz risk altında. İnsanımızın yaşadığı bu sorunu nasıl çözebileceğimiz konusunda yardıma ihtiyacımız var” dedi.

YILMAZ: DOMUZ AVI 2012 ŞUBAT SONUNA KADAR SERBEST

Sözcü18 Haber Merkezi olarak ÇANOBDER (Çankırı Olta Balıkçıları Derneği) Başkanı ve aynı zamanda haber portalımız yazarlarından İsmail Yılmaz konuyla ilgili olarak “İkinci Grup Memeliler sınıfında görülen yaban domuz avı 13 Ağustos’tan itibaren yurt genelinde serbest. 26 Şubat 2012 tarihine kadar geçerli olan yaban domuz avını vatandaşlar rahatlıkla yapabilirler. Ilgaz’da yasak olan keklik avıdır. Ayı avı ise tüm ülke genelinde yasak” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
6 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler