Ilgazlı esnaf ve işadamları aynı yemekte buluştu

Ilgazlı esnaf ve işadamları aynı yemekte buluştu

Ilgaz Dernekler Birliği tarafından İstanbul - Akgün Otelde düzenlenen yemeğe yaklaşık 500 dolayında esnaf ve işadamı katıldı.

İstanbul'da faaliyet gösteren yaklaşık 500 kadar esnaf ve işadamı, Ilgaz Dernekler Birliğince düzenlenen organizasyon ile biraraya geldi.

Yemekle ilgili fotoğraflar için

İstanbul - Akgün Otelde cumartesi akşamı gerçekleştirilen organizasyona başta Ilgaz Belediye Başkanı Cevdet Çetin, ÇANDEF Başkanı Ömer Lütfi Özenç, Çankırı Eğitim Kültür ve Yardımlaşma Vakfı Başkanı Eşref Harmandar, Sultangazi Belediye Meclis Üyesi Mustafa Çeştan, Ilgaz Belediye Meclis Üyeleri İsmail Demirci, Bekir Akbalı, Mustafa Horoz, Ilgaz Esnaf Odası Başkanı Saykal Saykal ve Ilgaz Şoförler Odası Başkanı Vedat Savaş katıldılar.

500'e yakın Ilgazlı esnaf ve işadamının yanı sıra Ilgaz'dan gelerek istanbul' daki hemşehrilerini yalnız bırakmayan Ilgazlı Esnaf ve İş Adamlarınında katıldığı toplantı, yemeğin ardından Dernekler Birliğinin tanıtıldığı slayt gösterisi ile başladı.

EKONOMİK VE TİCARİ BİRLİKTELİK ŞART
Sunuculuğunu Afrikalı Ali'nin yaptığı gecede söz alan Dernekler Birliği Başkanı Mehmet Altıntop "Öncelikli amacımız tanışma ve İstanbul'da yaşayan hemşerilerimizi birbirleriyle tanıştırma. Buradan hareketle bireysel olarak birbirleriyle iş ilişkisi tesis etme ve daha da önemlisi bugüne kadar kurmaya çalıştığımız ve büyük ölçüde başardığımız sosyal ve kültürel birlikteliği ekonomik ve ticari birlikteliğe dönüştürmektir" dedi.

Toplantıda, İstanbul Çankırı Dernekleri Federasyonu (ÇANDEF) Başkanı Ömer Lütfi Özenç ve İstanbul Çankırı Eğitim Kültür ve Yardımlaşma Vakfı Başkanı Eşref Harmandar'ın yaptıkları konuşmaların ardından kürsüye Ilgaz Belediye Başkanı Cevdet Çetin geldi.

Başkan Çetin, Ilgaz'da mevcut yatırım imkanlarından söz ederek toplantıya katılan işadamlarını doğdukları ilçeye yatırım yapmaya davet etti.

ALTUNTOP: İLK HEDEFİMİZ REHBER ÇALIŞMASI
Aylar süren çalışma sonrası Akgün Otelde etkin bir katılımla gerçekleşen yemek sonrası düşüncelerini Sözcü18 Haber Merkezine aktaran Ilgaz Dernekler Birliği Başkanı Mehmet Altıntop "Yaptığımız çalışma hiçbir işe yaramasa dahi, en azından İstanbul'da yaşayan hemşerilerimizi ilk kez böylesi bir birikim ve yoğunlukta yanyana getirdik diyebiliriz" dedi. Altıntop sözlerini şöyle sürdürdü:

İNSANIMIZ MESAJI ALDI, DEVAMI GELECEKTİR
"Yemeğe katılım herbirimizi fazlasıyla mutlu etti. Uzun vadede planladığımız projelerimizin hangisini hayata geçirebiliriz bilmiyorum ama, ilk etapta aynı masada oturanlar ile yemeğe katılan hemşerilerimizin birçoğu kısa vadede olmak üzere önümüzdeki süreçte karşılıklı ticari ilişkiler kurabilme şansını buldular. Bununla birlikte yemeğe katılanlar nezdinde oluşturduğumuz veri tabanı sayesinde, İstanbul'da yaşayan Ilgazlı esnaf ve işadamlarımızın yer alacağı bir rehberin çalışmalarına bugün itibari ile başlamış bulunuyoruz. Yılsonuna kadar bu rehberi de işadamlarımızın masasında bulmalarını sağlamayı hedefledik. Son olarak da, bence en önemli konumuz, bugüne kadar sağladığımız sosyal ve kültürel birlikteliği ekonomik birlikteliğe dönüştürebilmek. Bunun da hemen olabileceğini sanmıyorum. Ancak biz bu organizasyonda insanımıza bunun mesajını verdik. İnsanımız bunu aldı. İlerleyen zamanlarda, bu manada oluşan söylemler doğrultusunda hedefe doğru yürüyebileceğimizi düşünüyorum."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
3 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler