Ilgazlı kayakçıların büyük başarısı

Ilgazlı kayakçıların büyük başarısı

Kayseri'de yapılan Okullararası Türkiye Şampiyonasında Ilgazlı ilköğretim öğrencilerinden oluşan takım, Türkiye 3'üncüsü oldu.

Kayseri'de yapılan Gençler ve Yıldızlar Türkiye Birinciliğinde Ilgaz Çankırı'yı başarıyla temsil ederek Türkiye üçüncüsü oldu.

Ilgaz Cumhuriyet, FSM ve Atatürk İlköğretim Okulu öğrencilerinden oluşan 4 erkek 3 kızdan kurulu kayak takımı, 1. etabı Kars Sarıkamış’ta yapılan kuzey disiplini kayaklı koşu yarışlarında başarı göstererek 2. etap yarışlarına katılma hakkı kazandı.

Bitlis’teki yarışların yoğun kar yağışı nedeniyle iptal edilmesi yüzünden müsabakalara katılamayan kayakçılar, 13-14 Şubat tarihleri arasında Kayseri'de yapılan Gençler ve Yıldız Erkekler Türkiye birinciliğinde takım olarak üstün başarı göstererek erkeklerde 3. oldular.

Ferdi olarak Murat Akman 6., Zekiye Çağla Yalçınkaya 7., Elif Lafçı 10., Esra Ayran 12., Murat Akpınar 14., Yasin Öz 15. oldular.

Dokuz ilden toplam 75 sporcunun katıldığı yarışlarda Ilgazlı kayakçılar Çankırı’ya 4 madalya ile döndüler. Takım Antrenörü Ilgaz Gençlik ve Spor kayak öğretmeni Emre Erdem takımın bundan sonrası için ümit verdiğini belirterek ”Takım olarak ilk üçteki yerimizi koruyacağız” dedi. Ilgaz Milli Eğitim Müdürü ve İlçe Gençlik ve Spor Müdür vekili Yurtkurtaran Dağdaş kayak takımını başarısından dolayı kutladılar.

BİRİNCİLER HAKKARİ'DEN

Yarışmada genç erkek ve genç kızlarda birinciliği Hakkari Yüksekova Lisesi aldı. Bireysel yarışmalarda ise yıldız erkekler ve yıldız kızlarda yine Hakkari'den Hamit Kesici İlköğretim Okulu birincilik kürsüsünde yeraldı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler