İlk alkışı Çankırıda aldım

"İlk alkışı Çankırı'da aldım"

Çankırı'nın yetiştirdiği yazar-oyuncu Eray Yasin Işık, tiyatro sevdasını Sözcü18 Genel Yayın Yönetmeni Vedat Beki'ye aktardı.

30 Nisan gecesi Çankırı - 100. Yıl Kültür Merkezinde seyircisiyle buluşan Tiyatro Esen grubunun sahneye koyduğu "Baş Belası" adlı oyunun yazarı Eray Yasin Işık, Sözcü18 Genel Yayın Yönetmeni Vedat Beki'ye Çankırı ve tiyatro sevdasını aktardı. Halen TRT-1'de yayımlanan "Seksenler" dizisinde de rol alan 1986 Çankırı doğumlu genç oyuncu ve yazar Eray Yasin Işık, bu günlere geliş serüveni ile ilgili düşüncelerini şöyle özetledi:

BİR DAHAKİ OYUN İKİ SENE SONRA GELECEKTİ...
 
"1995 yılında başlamıştım Çankırı'da oyun izlemeye. Babam elimizden tutup götürmüştü abimle beni... Daha sonra bu bende bir tutku olmuştu. Fakat bir dahaki oyun Çankırı 100. Yıl Kültür Merkezi'ne ancak iki sene sonra gelecekti. O zamanlar oyun izlemeye Ankara'ya giderdim. Sonra
dedim ki 'neden ben yapmıyorum'. 
 
Sahnedeydim oynuyordum. Yetmedi, oynadığımı yazmak geldi içimden. Sonra hayalimi koydum sahnenin ortasına. Gerçeği sahnede oyun diye satanlar oynadılar.. 
 
İlk Çankırı'da çıktım sahneye, ilk alkışı onlar başlattılar... Sonun'da orada çıkmak istedim ve tuttum Baş Belası ekibinin kolundan Çankırı'ya getirdim...
 
eray-ilk-oyun-cankiri-sozcu-resim-052.jpg
 
'Misafirperverdir' dedim Çankırı, siz onlara gelirseniz iade'i ziyaret'te bulunurlar. Nitekim hemşehrilerim salonu doldurdu. Hem de iki kere üst üste. Sonra ilk kahkahayı duydum sahne arkasından... Sonra diğerleri geldi, annemdi bu gülen, babam, hocalarım, komşularım, arkadaşlarım, derken hepsi bir ağzından kahkaha atmaya başladılar... 
 
Sevdiği tüm insanları, iki saat boyunca aynı anda mutlu etmenin hazzını yaşamak, paha biçilemezdi. Gerisi malum, beni bu sahneden alkışla uğurlayanlar, alkışla karşıladılar..."
 
Haber içindeki fotoğraf: Eray Yasin Işık, 21 Haziran 1999 tarihinde İsmet İnönü İlköğretim Okulu Tiyatro Kulübü Remzi Özçelik'in yazdığı "Su Gelince" adlı oyunda rol alan arkadaşlarıyla birlikte.
 
 
bas-belasi-afis-sozcu-resim-053.jpg
 
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler