İlk bakan yardımcısı belli oldu

İlk bakan yardımcısı belli oldu

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün, bakan yardımcılığına atanan ismin kararnamesini Başbakanlığa gönderdi.

61. Hükümetin, ilk bakan yardımcısı belli oldu.

A.A muhabirinin edindiği bilgiye göre, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün, bakan yardımcısı olarak Davut Kavranoğlu’nun atama kararnamesini imzalanmak üzere, Başbakanlığa gönderdi.

Bilindiği gibi 23. Dönem Çankırı milletvekilleri Dr. Nurettin Akman ve Suat Kınıklıoğlu'nun da isimleri "bakan yardımcısı" olarak bugünlerde gündemde.

DAVUT KAVRANOĞLU KİMDİR?

Kavranoğlu, 1962 yılında Rize Gündoğdu’da doğdu. Orta okul ve liseyi İstanbul Suadiye Lisesi’nde okudu. 1984 yılı yaz döneminde İstanbul Teknik Üniversitesi, Elektronik ve Haberleşme Mühendisliğinden fakülte ikincisi olarak mezun oldu. California Institute of Technology’de (Caltech, Pasadena, CA) 1986 yılında master ve 1989 yılında doktorasını elektronik mühendisliği alanında tamamladı. Doktoradan sonra Suudi Arabistan’da bulunan King Fahd University of Petroleum and Minerals’da 1989 yılında yardımcı doçent, 1993 yılında doçent oldu.

2006-2007 yılları arasında İstanbul Ticaret Üniversitesi’nde doçent olarak kısmi statüde görev yaptı. Ağustos 2009’dan itibaren Yalova Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümüne Profesör olarak atandı. Profesör Kavranoğlu’nun yayınlanmış çok sayıda makale ve diğer yayınları bulunuyor.

Kavranoğlu, 1997-2009 yılları arasında Mobil, Uydu Haberleşmesi, GPS teknolojileri ve Internet uygulamaları konusunda teknoloji geliştiren, üreten şirketler kurdu ve yönetti.

Davut Kavranoğlu, evli ve 7 çocuk babası.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler