İlk çeyrek finalist Brezilya

İlk çeyrek finalist Brezilya

120 dakikası 1-1 biten karşılaşmanın sonucunu penaltılar tayin etti.

Dünya Kupası'nda ilk çeyrek finalist Şili'yi penaltılar sonucunda eleyen ev sahibi Brezilya oldu. Normal süresi 1-1 biten maçta penaltılar da 3-2 sona erdi. Brezilya'dan Willlian ve Hulk, Şili'den ise Pinilla, Alexis ve Jara  penaltı kaçıran isimler oldu.  

Dünya Kupası'nda 2. tur maçları ev sahibi Brezilya ile ilk turun sürpriz takımlarından Şili arasındaki karşılaşmayla başladı. Mineiroa'da oynanan ve 50 bin kişinin izlediği maça müthiş bir baskıyla giren Brezilya, rakibi toparlanamadan golü buldu. 18. dakikada kullanılan serbest vuruşta topa son olarak dokunan Jara oldu ve Brezilya 1-0 öne geçti. Ancak golden sonra Sambacılar, etkinliğini kaybetti ve beklenen futbolunun uzağında kaldı. İlk tur maçlarında alarm veren Luiz-Silva tandeminin uyuduğu ilk pozisyonda Brezilya golü kalesinde gördü. 32. dakikada taçtan gelen topta defansın hatasını çok iyi değerlendiren Alexis skora dengeyi getiren isim oldu. 

Golden sonra Neymar'ın kafa vuruşundan faydalanamayan Brezilya, 52. dakikada Hulk ile bir gol buldu ama yıldız futbolcunun topu elle aldığı gerekçesiyle Webb golü iptal etti. Golden sonra da pozisyon bulan Sambacılar, Barcelona'nın yeni kalecisi Bravo'yu geçemedi ve karşılaşma uzatmalara gitti. 

Uzatmalarda da gol olmayınca karşılaşma penaltılara gitti. Penaltılarda 2 kurtarış yapan Cesar turu Brezilya'ya getrien isim oldu. Ev sahibi ekipten Hulk ve Willian golü bulamazken, Şili'den Pinilla, Alexis ve Jara golü bulamadı. 

Maçı 3-2 kazanan Brezilya çeyrek finale yükselen ilk takım oldu. Şili ise Dünya Kupası'ndaki makus talihini değiştiremedi ve 4. kez Brezilya'ya elendi. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler