İlker Karataş OTİAD Başkanlığına seçildi

İlker Karataş OTİAD Başkanlığına seçildi

Çankırı insanının yakından tanıdığı başarılı genç işadamı İlker Karataş OTİAD Başkanlığı koltuğuna oturdu.

İstanbul'da yaşayan Çankırılı'nın yakından tanıdığı başarılı genç işadamı İlker Karataş, Osmanbey İşadamları Derneği (OTİAD) Başkanlığına seçildi.

Karataş, Osmanbey'in marka değerini ve farkındalığını arttıracak her türlü projeyi gerçekleştirmeye gayret göstereceklerini söyledi. Karataş, Osmanbey’de akademik bir araştırma gerçekleştireceklerini de belirterek, Osmanbey gerçeğini bilimsel olarak ortaya koymak istediklerini ifade etti. Karataş’ın bir diğer dikkat çekici projesi ise “Sosyal Proje Fonu” oldu.

Osmanbey’in önde gelen toptan markalarını tek çatı altında toplayan Osmanbey Tekstilci İşadamaları Derneği (OTİAD) Yönetim Kurulu Başkanlığı'na Erler Tekstil Yönetim Kurulu Başkanı İlker Karataş seçildi. Görevi Orhan Giyim’in Yönetim Kurulu Başkanı Ali Ulvi Orhan’dan devralan Karataş, yoğun bir çalışma döneminin kendilerini beklediğini belirterek, bir yandan mevcut etkinlikleri sürdüreceklerini, diğer yandan Osmanbey faaliyetlerini öne çıkararak yeni projelere imza atacaklarını söyledi. Divan Başkanlığı'nı Hüseyin Tanciğer’in yaptığı seçimli olağan genel kurula dernek üyeleri yoğun ilgi gösterdi. Tek liste ile gidilen seçimlerde yönetim kurulu 2 yıllık dönem için belirlendi. 

Soma’daki faciada hayatını kaybedenleri anarak konuşmasına başlayan İlker Karataş; OTİAD olarak Osmanbey’in marka değerini ve farkındalığını arttıracak her türlü projeyi gerçekleştirmek için gayret göstereceklerini söyledi. Karataş, orta ve uzun vadeli hedefler için Osmanbey’e fayda sağlayacak diğer sektörel veya çatı kurum niteliğindeki kuruluşlar ile gerçekleştirilecek büyük projelere entegre olacaklarını belirterek Osmanbey’in yararına olacak projelere yeşil ışık yaktı. Karataş sözlerini şöyle sürdürdü: “Türkiye'nin en önemli sektörünün mesleki kuruluşu olan OTİAD hepimizin derneğidir. Sizlerin varlığı ile OTİAD gibi bir gücü herzaman canlı ve zinde tutacağız. Bu sebeple siz üyelerimiz ile daha fazla iletişime geçerek daha sağlıklı bir ilişki içerisinde bulunmaya gayret edeceğiz. Genelde maruz kaldığımız ‘OTİAD ne yapar?’ sorularına belki birebir cevap verme yollarını zorlayacağız.” 

“OSMANBEY AKADEMİK ARAŞTIRMA KONUSU OLACAK" 
Her türlü platformda Osmanbey'in tüm gerçeklerini en sağlıklı ve düzgün bir şekilde ifade edebilme adına akademik bir araştırmayı yapmak üzere gerekli alt yapıyı oluşturacakları müjdesini veren Karataş; “Her türlü platformda Osmanbey'i tüm gerçekleri ile en sağlıklı ve düzgün bir şekilde ifade edebilme adına akademik bir araştırmayı yaptırmaya çalışacağız. Bu,derneğimiz prestiji açısından ve sektörümüzün 2023 hedeflerine Osmanbey adına yaratacağı çarpan etkisinin ortaya konması açısından, son derece önemli olacaktır” açıklamasında bulundu.

Sektörün en önemli sorunlarından biri olan “kalifiye eleman” sorununa çözüm bulma yönünde dernek olarak çalışmalara hız vereceklerini de dile getiren İlker Karataş; “Teknoloji ne kadar gelişsede tüm gelişmelerin odağında insan var. Bunu gözardı etmemiz mümkün değildir. Gelişmiş insan kaynağı ile alakalı ve sektörde öncülük etmemizi sağlayacak projeler geliştireceğiz. Bu konuda İMA ile ilişkilerimizi daha da sıklaştırıp KOSGEB’inde destekleyeceği projelerin içinde bulunacağız” sözleriyle yeni dönemde kalifiye eleman sorununa daha çok eğileceklerini vurguladı.

Yeni Başkan Karataş sözlerini şöyle noktaladı: “Sektörümüze olumsuz etkileri olduğunu düşündüğümüz konulardaki mücadelemize daha öncelerde de olduğu gibi devam edeceğiz.Sektörel anlamda dünyadaki gelişmeler ve bunların muhtemel etkileri konusunda üyelerimize bildirimlerde bulunmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

otiad_secim.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
2 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler