İlklerin resepsiyonu

İlklerin resepsiyonu

23 Nisan resepsiyonu bu yıl ilk kez eşli düzenlendi. Başbakan Erdoğan resepsiyona eşi Emine Hanım’la geldi. Komutanlar da ilk kez resepsiyona tam kadro katıldı...

 

23 Nisan resepsiyonu ilklere sahne oldu. TBMM Başbakanı Cemil Çiçek’in 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle Meclis’te verdiği resepsiyona ilk kez eşli yapıldı. Cemil Çiçek konuklarını eşi Gülten Çiçek’le karşıladı. Resepsiyona çok sayıda AK Parti milletvekili de eşleriyle birlikte katıldı.
 
Gül yalnız geldi
 
Geceye protokolden ilk gelen Genelkurmay Başkanı ve kuvvet komutanları oldu. Ancak komutanlar resepsiyona eşsiz katıldı. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ise resepsiyona yalnız geldi. Resepsiyona eşsiz gelen bir başka isim ise Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç oldu. 
 
Ayten Alpman çaldı
 
Gül’ü Meclis Başkanı Cemil Çiçek ve eşi karşılarken orkestra hayatını kaybeden Ayten Alpman’ın Memleketim şarkısını çalıyordu. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun ise başka bir programı nedeniyle resepsiyona katılmayacağı öğrenildi.
 
‘İyi iyi, çok güzel’
 
Başbakan Erdoğan eşi Emine Erdoğan ile birlikte geldiğinde gazeteciler, “Askerler de katılıyor ne diyorsunuz?’ sorusuna “İyi iyi, çok güzel” diye yanıt verirken “İlk kez eşinizle birlikte geldiniz” sorusunu da “Daha önce farklı durumlar vardı” diye cevapladı. Erdoğan Kılıçdaroğlu’nun resepsiyona katılmamasıyla ilgili bir soruya ise “Bunu ona sorun” şeklinde yanıt verdi. Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç ise gazetecilerin Cumhurbaşkanı’nın görev süresi ile ilgili 5-7 yıl senaryolarını anımsatması üzerine “Dışarıdaki senaryolar bizi ilgilendirmiyor. Bu oldu, şu oldu diye düşünmeyiz. Raportör çalışmalarını sürdürüyor” dedi.
 
Cumhurbaşkanlığı seçimi
 
Gazetecilerin “Cumhurbaşkanlığı seçiminden 60 gün önce bu durumun netleşmesi gerekiyor, sonuçlandırmanız ağustosa kalır mı?” sorusuna ise Kılıç şöyle yanıt verdi: “Zaten o kadar gecikmez. Mayısta yurt dışında temaslarımızı var. Umarım arada uygun zamanda görüşme olanağımız olur. Raportör verdiği anda gündeme alacağız. Gündemimiz. Uygun yanıtını verdi.
 
ÖZEL’DEN GAZETECİLERE: ‘Söylemediklerimi yazıyorsunuz’
 
Bir gazeteci, Orgeneral Özel’e resepsiyonunun eşli olduğunu belirterek, ”Sizin eşlerinizi göremedik” dedi. Bunun üzerine Özel, gazeteciye, ”Merak ediyorum bakalım. Yarın ne yazacaksınız” karşılığını verdi. Aynı gazetecinin, ”Sizin söylediklerinizi yazacağız” sözleri üzerine Özel, ”Benim söylediklerimi yazmıyorsunuz. Söylemediklerimi yazıyorsunuz” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler