İllerin milletvekili sayısı değişti

İllerin milletvekili sayısı değişti

İstanbul ve Ankara'nın milletvekili sayısı arttı.

 

Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemi (ADNKS) 2011 resmi sonuçlarına göre, İstanbul, Ankara ve Edirne’nin milletvekili çıkarma sayıları arttı. Ordu, Van, Manisa ve Elazığ’ın milletvekili çıkarma sayıları düştü.
 
Her yılın son gününde Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından resmi olarak ilan edilen nufüs sayımının, Yüksek Seçim Kurulu (YSK) Başkanlığı’na gönderilmesinin ardından YSK en geç 6 ay içerisinde seçim çevreleri ve her seçim çevresinin çıkaracağı milletvekili sayısını tespit ederek ilan ediyor. YSK, 2011 nüfus sayım sonuçlarına göre illere düşen milletvekili çıkarma sayılarını tespit etti.
 
YSK’ın kararına göre, geçen sene 85 olan ve 12 Haziran seçimlerinde 85 milletvekili çıkaran İstanbul’un milletvekili çıkarma sayısı 87’ye yükseldi. Ankara’nın milletvekili çıkarma sayısı 31’den 32’ye çıkarken, İzmir’in milletvekili çıkarma sayısınde değişiklik olmadı. Milletvekili çıkarma sayısı düşen iller ise; 6’dan 5’e düşen Ordu, 8’den 7’ye düşen Van, 10’dan 9’a düşen Manisa ve 5’den 4’e düşen Elazığ. En düşük olan il ise milletvekili çıkarma sayısı 1 olarak tespit edilen Bayburt oldu. İstanbul’un 3 seçim bölgesine, Ankara ve İzmir ise 2 seçim bölgesine ayrıldığı ifade edildi. (CİHAN) 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
1 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler