İmralı sürecine tam destek!

İmralı sürecine tam destek!

Erdoğan'ı sevindiren anket...

PKK'ya silah bıraktırmayı hedefleyen çözüm sürecine halkın desteği tam. Erdoğan, son anket sonucuyla moral buldu.

İmralı süreciyle ilgili yapılan ankette hükümete yüzde 69.5'lik destek çıktı.
 
CNN Türk'ün haberine göre çözüm süreci AK Parti Merkez Yürütme Kurulu'nun da gündemindeydi. Ama adaya gidecek isimler üzerinde değerlendirme yapılmadı. O sürece ilişkin anket ele alındı.
 
Başbakan Erdoğan başkanlığındaki Merkez Yürütme Kurulu'nda 23 Ocak tarihli anket sonuçları değerlendirildi.
 
EVET AK PARTİ ÇÖZER
 
Toplantıda parti tarafından Pollmark’a yaptırılan son kamuoyu araştırması masaya yatırıldı. Ankette “Sizce AK Parti terör sorununu çözebilir mi?” sorusu vatandaşa yöneltilirken, ankete katılanların yüzde 69,5’u “Evet AK Parti çözer” dedi. Ankete katılanların sadece yüzde 30,5’i “Hayır çözemez” cevabını verdi. Anketi değerlendiren Başbakan Erdoğan, sorunun halkın bu desteğiyle çözüleceğini vurguladı.
 
BU MESELEYİ HALLEDECEĞİZ
 
Bu sonuçların ardından Erdoğan'ın 'Verilen destek gün geçtikçe artıyor. Biz bu sorunu çözmeye kararlıyız. Sürece halkın destek vermesi önemli bir nokta. Biz bu güçle yolumuza devam ederek, bu meseleyi halledeceğiz' dediği belirtiliyor.
 
CHP SEÇMENİNDEN YÜZDE 40'LIK DESTEK
 
O ankette diğer partilerin tabanlarından da sürece destek verildiği görüldü. Ankete göre CHP'ye oy verenlerin yüzde 40'ı, MHP'ye oy verenlerin ise yüzde 25'i destekliyor. Toplantıda 4. Yargı Paketi'ne ilişkin de bir süre daha çalışma yapılması ele alındı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler