İmralıya gidecek 3 isim belli oldu

İmralı'ya gidecek 3 isim belli oldu

BDP, Adalet Bakanı'na İmralı'ya gidecek isimleri bildirdi.

Çözüm sürecinde İmralı'ya ikinci bir milletvekili heyeti göndermek isteyen BDP'ye, hükümetten onay çıkmamış, Başbakan Tayyip Erdoğan'ın, BDP'nin geçen hafta Adalet Bakanlığı'na ulaştırdığı gayri resmi listede yer alan isimlerden Selahattin Demirtaş ve Ahmet Türk'ü çizmişti.

İSİMLER ADALET BAKANLIĞI'NA BİLDİRİLDİ
İmralı'ya gidecek ikinci BDP heyetiyle ilgili açıklama geldi. BDP'li Pervin Buldan adaya gidecek isimleri Adalet Bakanı Sadullah Ergin'in danışmanına bildirdiklerini söyledi.
 
ADAYA GİDECEK 3 İSİM
Adaya gidecek üç isim şöyle: BDP Iğdır milletvekili Pervin Buldan, BDP İstanbul milletvekili Sırrı Süreyya Önder ve BDP Diyarbakır milletvekili Altan Tan. Konuyla ilgili ilk açıklama yapan Pervin Buldan'dan geldi. Buldan, "Barış için yola çıkıyoruz" dedi.
 
İSİMLERİ ÖCALAN BELİRLEDİ
BDP'den yapılan açıklamada Mehmet Öcalan'ın İmralı ile yaptığı görüşmenin isimleri belirlemede etkili olduğu söylendi. Yazılı açıklama yapan BDP,
 
''Bilindiği üzere uzunca bir zamandır BDP’den ikinci bir heyetin İmralı’ya gitmesi gerekiyordu. Bu konuda sayın Öcalan, önemli bir süreç olduğunu Eş Başkanlarla görüşmek ve tartışmak istediğini açıklamıştı. Son olarak kardeşi Mehmet Öcalan ile yaptığı görüşmede ikinci heyeti beklediğini bir kez daha ifade etmiştir. Hükümetin bu konudaki tutumunu basından takip ettiğini ve çok olumlu bulmadığını da vurgulamıştır.  Fakat sürecin tıkanmaması için ikinci bir öneride bulunduğunu BDP Milletvekilleri Sayın Sırrı Süreyya Önder, Sayın Altan Tan ve Sayın Pervin Buldan’dan oluşan ikinci heyeti beklediğini bildirmiştir.
 
''ÖCALAN'IN YAKLAŞIMINI DEĞERLİ BULDUK''
Biz de BDP olarak bu öneriyi değerlendirdik. Sayın Öcalan’ın sorun çözücü, tıkanıklığı aşıcı bu yaklaşımını son derece önemli ve değerli bulduk. Bu doğrultuda adı geçen üç ismin partimizi temsilen Sayın Öcalan ile İmralı’da görüşme yapmak üzere görevlendirilmesine karar vermiş bulunmaktayız. 
 
Gerekli başvuru Adalet Bakanlığına yapılmış olup partimizin bu kararı doğrultusunda Bakanlığın gerekli işlemleri tamamlayarak heyetin en kısa zamanda İmralı’ya gitmesini sağlamasını beklemekteyiz."
 
ÜÇ İSİM NEDEN Mİ SEÇİLDİ
 
SIRRI SÜREYYA ÖNDER
Peki bu üç ismin seçilmesinin anlamı neydi? Her üç isimle ilgili dikkat çeken bazı önemli noktalar var. Öncelikle BDP İstanbul milletvekili Sırrı Süreyya Önder sempatik kişiliği ile hemen hemen herkesin büyük bir beğeniyle izlediği bir isim. Meclis'teki renkli kişiliği ve nüktedanlığıyla en sekter MHP'lileri dahi güldürebilmiş bir isim. Öte yandan Adıyamanlı Türkmen bir aileden gelen Önder'in İmralı'ya gidecek isimler arasında yer alması Türk kimliğiyle de ilişkilendirilebilir.
 
ALTAN TAN
Bir diğer isim Altan Tan ise islami hassasiyetleri yüksek olan bir BDP'li. BDP içerisinde gerek tarihsel bilgisi gerekse tecrübesiyle dikkatleri üzerine çeken Tan bu özellikleriyle adaya gidecek isimler arasına girdi.
 
PERVİN BULDAN
Pervin Buldan ise Kürt sorununun sembol isimlerinden birisi. Eşi Savaş Buldan, 3 Haziran 1994 günü sabah saat 04.30'da Diyarbakır Liceli işadamı arkadaşı Adnan Yıldırım ve Yüksekovalı hemşehrisi Hacı Karay'la birlikte İstanbul Çınar Otel'in kapısında polis yelekli kişiler tarafından kaçırıldı. Buldan ve arkadaşlarının cesetleri, ertesi gün Bolu'nun Yığılca ilçesinde Melen Çayı kenarında bulundu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler