İndağı - Ilgaz arasındaki yol Kastamonuluları da çıldırttı ki!

İndağı - Ilgaz arasındaki yol Kastamonuluları da çıldırttı ki!

Çankırı - Ilgaz arasındaki karayolu en sonunda

Kastamonulular'ı da çıldırtmış olacak ki, MHP Kastamonu milletvekili Mehmet Serdaroğlu yol güzergahında sürücülere aylardır büyük sıkıntılar yaşatan sorunu TBMM gündemine taşıdı.

MHP Kastamonu Milletvekili Mehmet Serdaroğlu, İndağı mevkiindeki bölünmüş yol çalışmalarının uzamasının mevcut yolu tamamen bozduğunu belirterek, araçlar için geçilemez hale geldiğini söyledi.

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım tarafından cevaplandırılması istemiyle sözlü soru önergesi veren Mehmet Serdaroğlu, Çankırı-Kastamonu Karayolu, İndağı mevkiindeki bölünmüş yol çalışmalarının 10 kilometrelik bir kesimde, yaklaşık bir yıldır devam ettiğine dikkat çekerek, “Çalışmaların uzaması, mevcut yolu tamamen bozmuş, araçlar için geçilemez hale getirmiştir. Ankara’dan Ilgaz, Tosya, Kastamonu, Sinop istikametine giden sürücüler bu yolu kullanmakta, araçlarının yürüyen aksamlarında ciddi hasarlar meydana gelmektedir” dedi.

Ankara-Çankırı arasında yapılan bölünmüş yolun tamamında da çökmeler, dalgalanmalar, bozulmalar bulunduğunu yolun 1-2 yıl içerisinde tamamen kullanılamaz duruma gelmesinin kaçınılmaz olduğunu vurgulayan Serdaroğlu Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım'a şunları sordu:

-Çankırı-Kastamonu Karayolu İndağı mevkiinde yapılan bölünmüş yol çalışmaları ne zaman tamamlanacaktır?

-Bölünmüş yolun bir yönü  tamamlanarak trafiğe açıldıktan sonra, diğer yönün yapım  çalışmalarına başlanılması düşünülemez mi?

-Ankara-Çankırı Karayolunda seyahat ederek yeni yapılan yolu denetlemeyi düşünüyor musunuz?

SÖZCÜ18'İN NOTU
MHP Kastamonu Milletvekili Mehmet Serdaroğlu'nun Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım'ın cevaplandırmasını istediği bu soruları başta Çankırı Valisi Şemsettin Uzun olmak üzere Ak Parti Çankırı Milletvekili Dr. Nurettin Akman'ın yanıtlaması gerekir.

Neden mi?

Raporlar onların masasında!

Yolu yapan müteahhid!

Yaşanan sürecin bugüne gelmesindeki ihmaller zinciri!

Ve en önemlisi yol nasıl yapılır, altına üstüne ne döşenir ve bütün bunlar yapıldıktan sonra üzerinde nasıl gezilir?

Bütün bu soruların yanıtlarını Çankırı'da ancak "bir bilen" verebilir!

Şükür ki "bir bilenimiz" hala var!
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler