İndağında duble yola duble fatura!

İndağı'nda duble yola duble fatura!

Toza dumana karışan 4.7 milyon tl'nin ardından ikinci kez ihale edilen İndağı'ndaki 10 km'lik duble yol çalışmaları tamamlanmak üzere.

Daha önce Ilgaz Köylere Hizmet Götürme Birliği tarafından ihale edilen ve toza dumana karışan 4.7 milyon tl'nin ardından ikinci kez Karayolları tarafından ihalesi tamamlanan İndağı'ndaki duble yol çalışmaları tamamlanma aşamasına geldi.

Ilgaz - Çankırı karayolunun 7 kilometrelik İndağı geçişi 13 adedi keskin olmak üzere toplam 20 virajdan oluşuyor. Özellikle kış aylarında güneş görmeyen bu virajlarda oluşan gizli buzlanmalar alınan tüm önlemlere karşın trafik kazalarına neden olabiliyordu. İndağı’nın kuzey yamaçlarında bazı bölümlere milyonlarca metreküp dolgu yapılarak oluşturulan sadece iki virajı bulunan yeni çok şeritli yol eski yoldan bir km kısa.

İki yıldır devam eden çalışmalarda yüklenici firmanın yoğun mesaisi ve 2 finişer asfalt makinesi, 4 silindir, 10 kamyon ve 25 personel ile çalışması sonucu, İndağı bölünmüş yol çalışmaları yeni yıl öncesi tamamlandı. Henüz küçük bir bölümde çalışmalar devam ederken,7 kilometrelik bölünmüş yolun bir bölümü tamamlanmış durumda. Halen araç trafiğine açık eski İnköy ile Dörtyol kavşağı arasındaki asfaltlama çalışmalarının 3 kilometrelik diğer bölümü de tamamlanarak, yolda yatay ve dikey işaretlemelerin yapılması ile Karayolları 15. Bölge Müdürlüğü 157 Ilgaz Şube şefliğince yeni çok şeritli yol trafiğe açılırken, eski İndağı karayolu araç trafiğine kapatıldı.

Öte yandan Kapıkule-Gürbulak sınır kapılarını birbirine bağlayan Türkiye Transit Karayolu (TTK) hattı üzerindeki Ilgaz bölümünde ise bölünmüş yol çalışmaları hızla devam ediyor. Hafriyat işlemleri devam eden Ilgaz Dörtyol'a köprülü kavşak yapılacak. Tüm bu çalışmalar Karayolları Ilgaz 157 Şube şefliği tarafından sürekli olarak kontrol ediliyor.

4.7 MİLYON TL'NİN HESABI SORULMAYACAK MI?
Öte yandan duble yol çalışmaları kapsamında İndağı'nda toza dumana karışan 4.7 milyon tl ile ilgili olarak Çankırı Valisi Şemsettin Uzun başta olmak üzere bölge milletvekilleri de duyarsız davranışlarını ısrarla sürdürmekteler.

YÜ-KO İnşaat - Yüksel Kocaeli tarafından yapılan 10 km'lik karayolunun, tesliminden sonra çökmesi ile sonuçlanan ve Karayolları 15. Bölge Müdürlüğü tarafından yeniden ihale edilen yol, tıpkı projesi gibi yani "duble yola duble fatura" çıkarılarak tamamlanmak üzere.

Yolun ilk müteahhidi YÜ-KO İnşaatın toplam hakediş olarak Ilgaz Köylere Hizmet Götürme Birliği bütçesinden aldığı 4.7 milyon TL, toza dumana karışıp uçtu!

Müteahhid firmaya hakedişleri ödeyen Çankırı Valisi Şemsettin Uzun ise, Sözcü18'in aylar öncesinden gündeme getirdiği konuyu nedense hala görmezden gelmekte!

Vali Uzun'un görmezden geldiği 4.7 milyon tl'nin hesabını bölge milletvekilleri Dr. Nurettin Akman, Suat Kınıklıoğlu ve Ahmet Bukan'ın da gündeme getirerek TBMM'de işi takip etmemeleri ise ayrı bir başlık altında değerlendirilecek düzeyde.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler