İnfaz değil intihar!

İnfaz değil intihar!

Asayiş Daire eski Başkanı Hasan Eryılmaz'ın kendi silahıyla intihar ettiği öğrenildi.

Emniyet Genel Müdürlüğü; Asayiş Dairesi eski başkanlarından emekli emniyet müdürü Çankırı - Ünür nüfusuna kayıtlı Hasan Eryılmaz (63) aracında ölü bulundu. Sol şakağından giren tek kurşunla vurulmuş olarak bulunan Hasan Eryılmaz'ın kendi canına kıydığı yönünde bulgular giderek artıyor.

Bugün saat 18.00 sıralarında Ankara - Konya karayolu İncek mevkiinde otomobilde bir kişiyi başından vurulmuş olarak görenler, durumu polise bildirdi. İhbar üzerine olay yerine giden polis ekipleri 06 ZUY 06 plakalı aracın sürücü koltuğunda vurulmuş bir erkek cesedi ile karşılaştı. Yapılan ilk incelemede sol kulağının arkasına isabet eden kurşunla ölen kişinin bir dönem Emniyet Genel Müdürlüğü Asayiş Daire Başkanlığı da yapan emekli Emniyet Müdürü Hasan Eryılmaz olduğu belirlendi. Eryılmaz’ın beylik tabancası ise yan koltukta bulundu.

eryilmaz-olay-yeri-intihar-sozcu-resim-033.jpg

BULGULAR OLAYI İNTİHARA GÖTÜRÜYOR

Sözcü18 Haber Merkezinin olayla ilgili olarak soruşturmayı yürüten emniyet kaynaklarından elde ettiği bilgilere göre emekli emniyet müdürü Hasan Eryılmaz'ın beylik silahıyla intihar etmiş olabileceğini bildiriyorlar. Eryılmaz’ın cesedi, otopsi için Adli Tıp Kurumu’na kaldırıldı.

HASAN ERYILMAZ KİMDİR?

12 Eylül döneminde Ankara Emniyeti Siyasi Şube Müdürü olarak görev yapan Eryılmaz, 2002 yılında görevli bulunduğu Emniyet Genel Müdürlüğü Asayiş Daire Başkanlığı’ndan, dönemin İçişleri Bakanı Rüştü Kazım Yücelen’in imzaladığı kararnameyle APK Daire Başkanlığı’nın emrine verilmişti.

KEMAL HORZUM KASETİ İDDİASI

Yine 2002 yılında Eryılmaz’ın adı Uğur Dündar’ın Sabah Gazetesinden istifa etmesine neden olduğu söylenen bir gizli çekim kasetle gündeme gelmişti. Uğur Dündar’ın hazırladığı Arena programında gizli bir kaset yayınlamak istemesi ancak ATV yönetiminin buna izin vermediği için Dündar’ın istifa ettiği iddialar arasındaydı. Yine iddialara göre, Dündar’ın yayınlamak istediği gizli çekim kasette o dönem Asayiş Şube Müdürlüğü yapan Hasan Eryılmaz, hayali ihracatçı Kemal Horzum ve eski cumhurbaşkanlarından Süleyman Demirel’in yakın adamlarından Hayrettin Gökdemir’in (Hayri Baba) isimleri geçiyordu.

Eryılmaz, son olarak İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne yapılan operasyonlar sonrasında, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun 397 yıl hapisle cezalandırılmasının istendiği iddianamede, Ferda Eser'in telefon konuşmalarında adı geçtiği için gündeme gelmişti.

KRİTİK GÖREVLER
Siyasi Şube Müdür Yardımcısı olduğu 12 Eylül döneminde bir silahlı çatışmada ağır yaralanan Eryılmaz, ölümden döndü. 2001’de Asayiş Daire Başkanı oldu. 2009’da emekliye ayrıldı. İki çocuk babası Eryılmaz, Türkiye Emekli Emniyet Müdürleri Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’nin yönetim kurulu üyesiydi. Eryılmaz, 12 Eylül döneminden sorumlu tutulanlar hakkında yapılan suç duyurusundaki listenin 104’üncü sırasında yer alıyor ve işkence ile suçlanıyordu.

SON DAKİKA BİLGİSİ

Dün yaşanan olay sonucu özel aracında başına tek kurşun sıkılmış olarak bulunan merhum Hasan Eryılmaz'ın yarın (6 Mart 2012 Salı) Ankara - Kocatepe Camiinde kılınacak öğle namazına müteakiben İncek Mezarlığında toprağa verileceği öğrenildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
6 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler