İngiliz ailenin rafting botu devrildi: 1 ölü, 1 yaralı

İngiliz ailenin rafting botu devrildi: 1 ölü, 1 yaralı

MUĞLA'nın Dalaman İlçesi, Gürleyik

Köyünde rafting yaparken, bindikleri botun devrilmesi sonucu İngiliz 9 yaşındaki Cerys Alexandra Potter yaşamını yitirdi, ağabeyi 12 yaşındaki Markus Potter ise yaralandı.

Fethiye'de tatil yapan 12 kişilik İngiliz Potter Ailesi, dün saat 17.00 sıralarında Dalaman Çayı'nda rafting yapmak üzere özel bir şirketle Gürleyik Köyü'ne geldi. Potter Ailesi'nin rehberleri eşliğinde bindikleri bot, 14 kilometrelik parkurun 10'uncu kilometresinde çayın ortasındaki kayaya çarparak devrildi. Bottakiler suya düşerek, sürüklenmeye başladı. Bottaki çocuklardan Markus Potter ile kardeşi Cerys Alexandra Potter çayda kayboldu. Çocuklardan Markus Potter, yakınları tarafından ağır yaralı olarak çaydaki bir kayanın üzerinde bulunarak Ortaca Özel Yücelen Hastanesine kaldırıldı.

Rehberleri aracılığıyla durumu jandarmaya bildiren grup, bir yandan da çayda yaptıkları aramada Cerys Alexandra'nın cesedini bir saat sonra olay yerinin yakınındaki kayalıkların arasında sıkışmış olarak buldu. Küçük kızın cesedi olay yerinde bulunanların yardımı ile yaklaşık 300 metre kucakta taşınarak yol kenarına getirildi. Ceset, burada Köyceğiz Belediyesi cenaze aracına konularak önce Köyceğiz Devlet Hastanesi Morguna ardından da otopsi yapılmak üzere İzmir Adli Tıp Kurumu Morgu'na gönderildi. Jandarma olayla ilgili soruşturmanın sürdüğünü bildirdi.
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler