İngiltere'nin  koruduğu 7 esrarengiz Türk

İngiltere'nin koruduğu 7 esrarengiz Türk

İngiltere, 7 Türkle ilgili 30 yıldır gizlediği belgeyi 70 yıl sonra açıklama kararı aldı.

İngiltere Ulusal Arşiv Kurumu, bir süre önce üzerlerinde 30 yıllık gizlilik hükmü bulunan çok sayıda belgeyi açıkladı. Ancak arşivdeki bazı isimlere ait belgelerin gizlilik tarihi ise 100 yıla kadar uzatıldı. 

HAKLARINDA BİLGİ AZ
Habertürk gazetesinin haberine göre; Gizlilik kararı 2084’e kadar uzatılan dosyalar arasında, İngiltere Adalet Bakanlığı’nda bazı Türk vatandaşlarıyla ilgili olarak tutulan göçmenlik dosyaları da bulunuyor. 1984’e dayanan bu dosyalarda yer alan Türklerin isimleri Adil Kusbi, Hüsnü Hakan Yolasığmaz, Muharrem Kıvrak, Nail Nazlıvatan, Sacit Onur, Kalami Solakoğlu ve Simpat Acemoğlu olarak açıklandı. Göçmenlik için başvuran bu kişilere ait kişisel bilgilerin yer aldığı belgelerin açılış tarihi ise 1 Ocak 2084 ile 2089 arasında gösterildi. 

Haklarında çok az bilgiye ulaşılabilen isimlerden Simpat Acemoğlu, İstanbul’da bulunan Özel Bezciyan Ermeni İlköğretim Okulu kayıtlarında 1968 yılı mezunu olarak yer alıyor. 

10 GÜN SONRA TÜRKİYE'YE DÖNECEK
Hüsnü Hakan Yolasığmaz ise İstanbul’da işyeri sahibi... İngiltere’de yaşadığı çalışanları tarafından belirtilen Yolasığmaz’ın halen Amerika’da bulunduğu, yaklaşık 10 gün sonra Türkiye’ye döneceği öğrenildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler