İngiltereyi ÇANKIRILI yönetecek

İngiltere'yi ÇANKIRILI yönetecek

Halen Londra Belediye Başkanlığı koltuğunda oturan Boris Johnson'un Muhafazakar Parti liderliği için en şanslı isim olduğu bildirildi.

İngiltere'yi yakın gelecekte Çankırılı'nın yönetmesi kuvvetle muhtemel.

Osmanlı İmparatorluğu zamanında Damat Ferit Paşa hükümetinde İçişleri Bakanlığı yapan ve Çankırı'nın Kalfat ilçesinde dünyaya gelen Ali Kemal Bey 'in torununun oğlu olarak bilinen Boris Johnson Muhafazakar Parti liderliği için en şanslı isimlerden biri olduğu açıklandı. 

Britanya'nın Independent gazetesinin yaptırdığı bir anket, ülkede gelecek seçimlerde Muhafazakar Parti liderliği için, Başbakan David Cameron yerine öne çıkan favori ismin, Londra Belediye Başkanı Boris Johnson olduğunu gösteriyor.
 
PARTİ ÜYELERİNİN YÜZDE 32'Sİ ARKASINDA
"ConservativeHome" internet sitesinde yapılan ve 1419 kişinin katıldığı ankete göre, Londra'nın evsahipliği yaptığı 2012 Olimpiyatları'nda göz önündeki simalardan olan Johnson, parti üyelerinin yüzde 32'sinden destek buluyor. Johnson'ın hemen ardından gelen rakibi, bir dönem parti lideri olan Dışişleri Bakanı William Hague, yüzde 24 oranında destek alırken, üçüncü sırada gelen isim yüzde 19'la Eğitim Bakanı Michael Gove oldu. Büyük bir kesim tarafından Johnson'ın liderlik yarışındaki asıl rakibi olarak görülen Maliye Bakanı George Osborne ise yüzde iki gibi "gülünç" bir oranda destek toplayabiliyor.
 
Muhafazakar Parti liderliği adayları, milletvekilleri partililer tarafından iki kişilik bir listeye indirgendikten sonra, parti üyelerinin oylamasıyla seçiliyor.
 
MEDYATİK OLMASININ ETKİSİ
Anketin bir sonucu da, geleneksel olarak liderlerine bağlılık gösteren kökten muhafazakarların, Britanya Başbakanı Cameron'a destek vermekte gösterdikleri "isteksizlik" oldu. Ankete göre, Muhafazakar Parti üyeleri gelecek seçimlerde partinin gücünü koruyabileceğine de pek inanmıyor. Yüzde 53'lük bir kesim İşçi Partisi'nin seçimi önde bitireceği görüşündeyken, yüzde 47 zaferi muhafazakarların kazanacağını savunuyor.
 
Bazı analistler Boris Johnson'a verilen desteği gösteren anket sonuçlarını "Muhafazakar Parti mensupları bile ünlülerin cazibesinden kaçamıyor" şeklinde yorumlarken, Johnson'ın başbakan olma ihtimali üzerine bu kadar konuşulması, medyatik bir sima olmasına bağlanıyor.
 
Belediye başkanlığı makamını, parlamentoya ve parti liderliğine geçmek için bir sıçrama tahtası olarak kullandığına işaret edilerek, başbakanlığı hedefleyip hedeflemediği sorusuyla sık sık karşılaşan Johnson, bir keresinde "Zeytin olarak dünyaya yeniden gelme ihtimalinin, başbakan olma olasılığından daha yüksek olduğunu" söylemişti.
 
TÜRK KÖKENLİ BAŞKAN
Londra'nın Muhafazakar Partili Belediye Başkanı Boris Johnson, Osmanlı İmparatorluğu zamanında Damat Ferit Paşa hükümetinde İçişleri Bakanlığı yapan Ali Kemal Bey 'in torununun oğlu olarak biliniyor. 48 yaşındaki Johnson, Londra 2012 Olimpiyat Oyunları öncesinde de AA'ya verdiği mülakatta "Türkiye'nin kalabalık kafileyle oyunlara katılacak olması, beni çok mutlu ediyor. Umarım Türkiye, oyunlarda büyük başarı elde eder. Çok iyi sporcuları ve takımları var. Türk sporcuların performanslarını yakından takip edeceğim. Türk kafilesini karşılamayı dört gözle bekliyoruz" diye konuşmuştu. (Taraf)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler