İnönüde sevinç ve hüzün!

İnönü'de sevinç ve hüzün!

Ziraat Türkiye Kupası'nda Beşiktaş ile Trabzonspor olmak ya da olmamak mücadelesine çıktı.

Ziraat Türkiye Kupası B Grubu'nda son maçlara girilirken Beşiktaş ile Trabzonspor kozlarını paylaştı. Siyah-beyazlılar, ilk yarıda bulduğu iki golle Trabzonspor'u 2-1 mağlup etmeyi başardı ve çeyrek finale yükseldi. Bordo-mavililer ise grubun diğer maçında Gaziantep Büyükşehir Belediyespor'un Manisaspor'u 2-1 devirmesiyle 3. sırada yer aldı ve kupaya havlu attı.

MAÇI DAKİKA DAKİKA YAŞAMAK İÇİN TIKLAYIN

MAÇTAN FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN

ZİRAAT TÜRKİYE KUPASI B GRUBU PUAN DURUMU İÇİN TIKLAYIN

CANLI SONUÇLAR İÇİN TIKLAYIN

Gruptan çıkma adına büyük önem taşıyan karşılaşmaya as kadrosuyla başlayan Beşiktaş, genelde yedek ve yeni transferleri Polonyalı Piotr ve Pawel Prozek kardeşlere yer veren Trabzonspor karşısında maça daha iyi başladı.

Siyah-beyazlılar, maçın henüz 10. dakikasında yeni transferleri Simao ve Almeida işbirliğiyle öne geçerken, ev sahibi ekip, Quaresma'nın mükemmel golüyle 29. dakikada farkı 2'ye çıkardı.

İlk yarı boyunca oyuna hakim olmayı başaran ve kalesinde önemli bir tehlike yaşamayan Beşiktaş, devreyi 2-0 galip kapatmayı başardı.

Yedek ağırlıklı bir kadroyla maça başlayan Trabzonspor ise ilk yarıda fazla bir varlık gösteremedi. Orta sahada etkili olamayan bordo-mavililer, rakibin gollerine cevap veremeyerek ilk yarıyı yenik kapattı.

İkinci yarıya hızlı başlayan taraf ise Karadeniz temsilcisiydi. 46. dakikada yeni transfer Pawel Brozek'in pasında topla buluşan Alanzinho düzgün bir vuruş yaparak topu ağlarla buluşturdu ve fark bire indi: 2-1.

Trabzonspor, attığı golün bir dakika sonrasında geliştirdiği atakta Brozek'in kafa vuruşunda direğe takıldı ve eşitlik şansını yakalayamadı.

İlerleyen dakikalarda Trabzonspor gol için bastırdı ancak bir türlü istediği gole ulaşamadı ve grubun diğer maçında Gaziantep Büyükşehir Belediyyespor Manisaspor'u 2-1 devirince karadeniz temsilcisi elendi.

İLK YARI

9. dakikada soldan Simao'nun ortasında Almeida'dan önce kaleci Onur yükselerek topa hakim oldu.

10. dakikada Tayfun'dan sıyrılan Simao'nun ceza sahasına ortasında ceza alanı içinde Almeida, gelişine yaptığı güzel bir vuruşla topu ağlara gönderdi: 1-0

27. dakikada Almeida mutlak bir gol pozisyonunu değerlendiremedi. Guti'nin pasıyla sol kanatta topla buluşan İsmail'in ceza sahasına gönderdiği meşin yuvarlağı alan Almeida kötü bir vuruş yapınca, top auta çıktı.

29. dakikada Beşiktaş yarı alanından gelen uzun topa Almeida'nın üzerinden Giray'ın kafa vuruşunda, meşin yuvarlak Quaresma'nın önünde kaldı. Portekizli futbolcunun, yaklaşık 25 metreden mükemmel şutunda top kaleci Onur'un bakışları altında filelere gitti: 2-0

37. dakikada Almeida'nın pasında topu güzel bir hareketle önüne alan Quaresma'nın vuruşunda, meşin yuvarlak kaleci Onur'dan döndü, savunma tehlikeyi uzaklaştırdı.

42. dakikada Simao'nun soldan kullandığı serbest atışta kaleci son anda topu kornere tokatladı.

43. dakikada Quaresma çalımlarla Trabzonspor ceza sahasına girdi, ortasında arka direkte bekleyen Aurelio kötü bir vuruş yapınca, top auta gitti ve ilk yarı 2-0 Beşiktaş'ın üstünlüğüyle tamamlandı.

Karşılaşmanın ik yarısı Beşiktaş'ın 2-0'lık üstünlüğüyle tamamlandı.

İKİNCİ YARI

46. dakikada Pawel Brozek'in pasıyla ceza sahasına giren Alanzinho'nun düzgün vuruşunda top ağlarla buluştu. 2-1

47. dakikada Yattara'nın sağ kanattan ortasına ceza sahasında Pawel Brozek'in kafa vuruşunda top yan direkten döndü.

57. dakikada ceza sahası sol çaprazında topla buluşan Almeida'nın dönerek vuruşunda kaleci Onur'un çeldiği top üst direkten döndü.

61. dakikada Piotr Brozek'in ara pasıyla soldan hareketlenen Alanzinho, kaleciyle karşı karşıya kaldı, Brezilyalı oyuncu sağ taraftaki bomboş durumdaki Yattara'ya pas vermek yerine kaleye vurdu, top yandan auta çıktı.

90+1'de Fernandes'in ceza sahası dışından sert şutunda köşeye giden topu kaleci Onur mükemmel bir refleksle çeldi.

BEŞİKTAŞ 2-1 TRABZONSPOR

Stat: Fi-Yapı İnönü
Hakemler: Cüneyt Çakır, Aleks Taşçıoğlu, Orkun Aktaş, Tayfur Özkan

Beşiktaş: Cenk, Hilbert, İ.Toraman, Ersan (Dk.90 Ekrem), İsmail, Aurelio, Guti, Simao, Quaresma, Nobre (Dk.65 Fernandes), Almeida (Dk.77 Bobo)
Teknik Direktör: Bernd Schuster

Trabzonspor: Onur, Tayfun, Glowacki (Dk.44 Mustafa), Giray, Ferhat, Yattara, Ceyhun, Sezer (Dk.82 Colman), Piotr Brozek (Dk.68 Umut), Alanzinho, Pawel Brozek
Teknik Direktör: Şenol Güneş

Sarı Kart: Sezer, Alanzinho, Ceyhun, Mustafa, Colman (Trabzonspor), Hilbert, Quaresma (Beşiktaş)

Goller: Dk.10 Almeida, Dk.29 Quaresma (Beşiktaş), Dk.46 Alanzinho (Trabzonspor)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler