İntihar değil, cinayet!

İntihar değil, cinayet!

Muğla’da geçen eylül ayında tüfekle vurulmuş halde bulunan ve intihar ettiği öne sürülen Zehra Çoban’ın eşi tarafından öldürüldüğü ortaya çıktı.

Muğla’nın Ortaca ilçesinde, geçen 10 Eylül ’de, av tüfeğiyle vurulmuş olarak bulunan ve intihar ettiği ileri sürülen iki çocuk annesi 26 yaşındaki Zehra Çoban’ın kıskançlık cinayetine kurban gittiği ortaya çıktı.

İNTİHAR DEĞİL, CİNAYET
Çoban’ın katil zanlısı olarak gözaltına alınan ve sorgusunda suçunu itiraf eden eşi Yavuz Çoban ile kendisine yardım ettikleri ileri sürülen amcasını oğlu 22 yaşındaki Ö.Ç. ile arkadaşı 31 yaşındaki H.Ö., Jandarmadaki işlemlerin ardından adliyeye sevk edildi. Geçen 10 Eylül’de, iki çocuk babası Yavuz Çoban, amcasının oğlu Ö.Ç. ile jandarmayı arayıp, eşi Zehra Çoban’ı, Okçular Mahallesindeki evlerine 500 metre mesafedeki Dipsiz Mevkisi’ndeki tarlalarının yanındaki sulama kanalındaki çalılıklar arasında kanlar içinde av tüfeğiyle vurulmuş olarak ölü bulunduğunu bildirdi.

'İNTİHAR ETTİ' DENMİŞTİ 
Göğsünde av tüfeğiyle vurulduğu belirlenen genç kadının cesedi olay yerinde savcı ve jandarmanın yaptığı incelemenin ardından otopsi için Muğla Adli Tıp Kurumu’na gönderildi. Yavuz Çoban ve akrabası Ö.Ç., jandarmadaki ifadelerinde, genç kadının intihar ettiğini söyledi. Jandarma, Yavuz Çoban ve Ö.Ç.’nin tedirgin davranışlarından ve kriminal raporlar olayda kullanılan tüfeği Zehra Çoban’ın kullanmadığının belirlenmesi üzerine soruşturmayı derinleştirdi. Geçen 9 Mart’ta, jandarma Yavuz Çoban, Ö.Ç. ve arkadaşı H.Ö.’yü gözaltına alındı. Olayın ardından jandarmaya verdiği ifadesinde, “Akşam evde tartıştık. İnsan bir tartışma için hiç canına kıyar mı? Şimdi çocuklarıma ben ne diyeceğim?” diyen Yavuz Çoban, gözaltına alınmasının ardından suçunu itiraf etti. Çoban, ifadesinde eşini başkasıyla yasak aşk yaşadığından şüphelenip öldürdüğünü ardından amcasının oğlu Ö.Ç. ve arkadaşı H.Ö. ile intihar görünümü verdiklerini anlattığı öğrenildi. Jandarmadaki işlemlerinin ardından 3 şüpheli dün adliyeye sevk edildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler