İntihardan vazgeçirmek için para topladılar

İntihardan vazgeçirmek için para topladılar

Kadıköy'de yaşanan olayda vatandaşlar, kendi aralarında para toplayarak intihar etmek isteyen genci ikna ettiler.

Kadıköy’de borçları nedeniyle bunalıma giren seyyar satıcı 6 katlı bir binanın çatı katına çıkarak intihar girişimde bulundu. Meraklı vatandaşlar intihar girişimini film gibi izledi. Bazı vatandaşlar da seyyar satıcının borçlarını ödemesi için para topladı.
 
Söğütlüçeşme Caddesi üzerindeki özel bir bankanın bulunduğu 6 katlı binanın çatısına çıkan Mümin K. (25) borçlarını ödeyemediği için intihar girişiminde bulundu. Çevredeki vatandaşların haber vermesi üzerine olay yerine itfaiye, polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kısa sürede olay yerine gelen polis ekipleri çevre güvenliğini alarak itfaiye ekiplerinin gelmesini bekledi. Bir süre sonra olay yerine gelen itfaiye ekipleri binanın önüne hava yastığını açarak önlem aldı. Çatıya çıkan polis ekipleri Mümin K. ile konuşarak ikan etmeye çalıştı, ancak intihar girişimde bulunan Mümin K. polis ekiplerinin yanına yaklaşmasına izin vermedi. Seyyar satıcı Mümin K., 2 bin 300 liralık kira borcunu ödeyemediği ve ev sahibinin kendisini evden çıkarmak istediği için bunalıma girerek intihar girişiminde bulunduğu öğrenildi.
 
Kadıköy’ün en işlek caddesinde meydan gelen intihar girişimi vatandaşlar tarafından ilgiyle izlendi. Bazı vatandaşlar kaldırıma oturup intihar girişimini izlerken bazıları ise cep telefonu ile bu anı görüntülediler. Polis ekipleri intihar girişimini izleyen vatandaşların trafik aksattığı için sıkı sık uyarmak zorunda kaldı.
 
Mümin K.’nın borçları nedeniyle intihar girişiminde bulunduğunu öğrenen bazı vatandaşlar ve çıktığı binada çalışanlar genci intihardan vazgeçirmek için para toplamaya başladı. Bir süre sonra intihar girişiminde bulunan genç polis ekiplerinin 1 saat süren çalışmaları sonucu ikna edilerek aşağıya indirildi. Toplanan yaklaşık 300 lira borçlarının bir kısmının ödemesi içim gence teslim edildi.
 
Yüzünü kapatarak görüntülenmek istemeyen Mümin K., basın mensuplarının sorularını yanıtsız bıraktı. Mümin K. ifadesi alınmak üzere polis merkezine götürüldü.   

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler