İpekyol Reza Zarrab ortaklığını feshetti

İpekyol Reza Zarrab ortaklığını feshetti

Türk devinden cezaevinde bulunan Reza Zarrab'a kötü haber...

İpekyol'un sahibi Yalçın Ayaydın, Zarrab ailesinin Türkiye’de büyük bir tartışma başlatan operasyonda adı geçmesi sonrasında, imzaladıkları distrübütörlük anlaşmasını tek taraflı olarak feshettiklerini açıkladı. Ayaydın, “Son durumlardan sonra biz bu işi kendi tarafımızdan kapattık. Bu da en doğal hakkımız” dedi.

CHP milletvekili Aydın Ayaydın’ın kardeşi Yalçın Ayaydın’ın sahibi olduğu İpekyol, 17 Aralık’ta başlayan yolsuzluk ve rüşvet operasyonu sonrasında, İran’da Zarrab ailesi ile yaptığı distribütörlük anlaşmasını feshetti.

İRAN YATIRIMLARINI ASKIYA ALDI
İranlı işadamı Reza Zarrab’ın yolsuzluk operasyonu sonrasında tutuklanması, Zarrab ailesi ile iş yapan Türk firmalarını da zora soktu. Ekonomist Dergisi'nde Aram Ekin Duran imzasıyla yer alan habere göre, Ekim ayında İran’da mağaza kurmak amacıyla Zarrab ailesi ile distrübütörlük anlaşması imzalayan İpekyol’un sahibi Yalçın Ayaydın, son gelişmeler sonrasında İran’daki yatırımlarını durdurma kararı aldı.

Ekonomist'e konuşan Ayaydın, “Son olaylardan sonra Zarrab ailesi ile ticari ilişkimizi feshetme kararı aldık. Bizim için bu iş kapandı” dedi.

DİSTRİBÜTÖRLÜK ANLAŞMASININ KAPSAMI
İpekyol’un sahibi Yalçın Ayaydın, İran’da mağaza açma planını da askıya aldı. Ayaydın’ın bu kararı almasının arkasındaki neden operasyondan 2 ay önce Zarrab ailesi ile yaptığı distrübütörlük anlaşması. BM anlaşmasından bir ay önce İran pazarına girme kararı alan İpekyol, İran’ın tanınmış ailelerinden Zarrab ailesi ile masaya oturdu. Taraflar, Zarrab ailesinin İran’da mağazalaşmak isteyen İpekyol’un ülke distrübitörü olması konusunda anlaşmaya vardı. Bu kapsamda İran’daki ilk mağazasını Şubat 2014’te Tebriz kentinde açmaya hazırlanan İpekyol, Tebriz’deki mağazanın başarısına göre İran’da yeni mağazalar açma kararı da aldı. Anlaşmaya göre, İpekyol’un İran’da mağazalaşmasına ilişkin yatırımların Zarrab ailesi tarafından yapılması konusunda görüş birliğine varıldı. İpekyol Yönetim Kurulu Başkanı Yalçın Ayaydın, o dönemde yaptığı açıklamada, “Tebriz’deki mağazanın durumunu görüp, Tahran’da ikinci mağazayı açmayı hedefliyoruz” diye konuşmuştu.

Türkiye’nin önde gelen kadın giyim markalarından biri olan İpekyol’un yurtiçinde 155, yurtdışında ise 6 mağazası bulunuyor. Yurtdışı yatırımlarda Ortadoğu, Körfez ülkeleri ve Kafkasya’ya odaklanan İpekyolu, 2013’te Kazakistan, Kuveyt, Katar ve Bahreyn’e mağaza açtı. İpekyol, yakın zamanda İran ile birlikte de Dubai ve Abu Dabi’de de mağaza açmayı planlıyordu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler