iPhoneu bitirecek telefon

iPhone'u bitirecek telefon

Samsung'un yeni modeli özellikleri ile iPhone'a büyük bir sıkıntı yaşatacağa benziyor...

 

Apple'ın cep telefonu alanındaki en büyük rakibi Samsung, iPhone 4S'e karşı en gelişmiş telefonu olan Galaxy S3'ü tanıttı. S3, gözle ve sesle komut alabiliyor. Ekranı iPhone'a göre çok daha geniş, işlemcisi de iki kat daha gelişmiş. Android işletim sistemli telefon 29 Mayıs'ta çıkıyor. Fiyatı açıklanmadı.
 
GÖZLERİNİZLE TELEFONU KAPATIN
Cep telefonu pazarında Apple ile kıyasıya rekabet eden Samsung Electronics, merakla beklenen akıllı cep telefonu Galaxy S III'ü Londra'da düzenlediği toplantıda tanıttı. Galaxy S III, Haziran ayında Türkiye'deki tüketicilerle buluşacak. Doğadan esinlenilerek tasarlanan yeni Galaxy S III; kullanıcısını tanıyor ve ne istediğini anlıyor. Kullanıcı gözlerini kapadığında telefon da kapanıyor. Hareketleri algılayan telefonla birine mesaj yazarken vazgeçip telefonunu kulağa götürerek otomatikman konuşulabiliyor.Telefonunuzun alarmı çaldıysa ve siz biraz daha dinlenmek istiyorsanız, Galaxy S III'e 'Ertele' demeniz yetiyor. 133 gram ağırlığında ve 8.6 mm inceliğinde olan telefon, kullanıcının sesini ve hareketlerini algılıyor. S Voice özelliği olan telefona 8 dilde sesli komut vererek arama yapmak, şarkı dinlemek, sesi yükseltip kısmak, e-mail ve kısa mesaj göndermek, randevuları ayarlamak veya otomatik olarak kamerayı çalıştırıp fotoğraf çekmek mümkün. Galaxy S III bu özellikleriyle en büyük rakibi Apple'ın iPhone 4S'te sunduğu Siri'ye de rakip olmuş oluyor.
 
Bu arada 'Akıllı uyarı' işlevi olan telefon gözden kaçan mesaj veya cevapsız çağrıları titreşimle haber veriyor. 'Smart Stay' özelliği sayesinde telefonunuzu nasıl kullandığınızı anlıyor (kitap okumak, web üzerinde gezinmek gibi) ve ön kamera gözlerinizi belirleyerek telefon ekranının parlak ışık düzeyini koruyor.
 
EN İYİ FOTOYU SEÇİYOR
Android 4.0 Ice Cream Sandwich işletim sistemine ve kablosuz şarj özelliğine sahip Galaxy S III'ün 4.8 inç HD Super AMOLED ekranında bulunuyor. 8 megapiksel kamerası ve 1.9 megapiksel ön kamerası kullanıcılara çeşitli akıllı kamera özelliklerinin yanı sıra, yüz tanıma ile ilgili seçenekler de sunuyor. 8 megapiksel kamerası sıfır gecikmeli deklanşör hızına sahip; hareketli objeleri gecikmeden yakalıyor. 'Burst shot' işlevi, anında birbirini izleyen 20 kare çekiyor ve 'Best photo' özelliği 8 fotoğrafın en iyisini sizin için seçiyor. Öndeki 1.9 MP kamera ile HD kalitesinde video çekilebiliyor. Kamerayı kendi videonuzu çekmek için de kullanabilirsiniz.
 
Öte yandan Geliştirilmiş Yakın Alan İletişim Teknolojisi (NFC) sayesinde cihazla mobil ödeme yapılabiliyor. 'Game Hub' tarafından sağlanan pek çok oyun ile zenginleşen oyun deneyiminin yanı sıra, 'Video Hub' seçilmiş bazı ülkelerde kullanıcılara yüksek kaliteli TV kanalları ve filmler sunuyor. Samsung Music Hub; kişisel müzik yayını servisi sağlıyor. Bu uygulama ile 17 milyon şarkıya ulaşmak mümkün. İlk aşamada belirli pazarlara sunulacak olan Game Hub, Video Hub ve Music Hub özellikleri, yakın zamanda global pazarlarda kullanımda olacak.
 
Yeni telefonu dünyadaki en iyi akıllı telefon olarak nitelendiren Samsung Electronics Bilişim Teknolojileri ve Mobil İletişim Bölümü Başkanı JK Shin, "Samsung Galaxy S III, geliştirilmiş akıllı telefon kullanılabilirliği ile üstün donanımı birleştirerek kullanıcının elde edeceği avantajları en üst noktaya taşıyor. Hem zahmetsizce akıllı hem de sezgisel bir basitliğe sahip olan Galaxy S III'ü geliştirirken, kullanıcı ihtiyaçlarını ve yeteneklerini aklımızdan hiç çıkarmadık. Beni en çok gururlandıran şey ise; bu telefonun en kesintisiz, doğal ve odak noktasına insanı koyan mobil deneyimlerden birini sunarak, olağanüstü bir hayat yaşamanızı sağlayacak yeni ufuklar açmasıdır" dedi.
 
İlk etapta çakıl mavisi ve mermer beyazı olmak üzere 2 renk seçeneği olan Samsung Galaxy S III, 29 Mayıs'ta Avrupa'da, ardından tüm dünyada satışa sunulacak.
 
DİĞER TELEFONA DOKUNARAK BİR FİLMİ 3 DAKİKADA PAYLAŞIYOR
Galaxy S III, Android Beam'i genişlettiği 'S Beam' özelliği ile başka bir Galaxy S III telefonuna dokunarak 1 GB boyutundaki bir filmi 3 dakikada, 10 MB'lık bir müzik dosyasını 2 saniyede paylaşmaya olanak sağlıyor. Bunun için Wi-Fi veya hücresel bir sinyal olmasına gerek yok. 'Arkadaş fotoğrafı paylaşma' özelliği de fotoğraf galerisindeki ya da kameradaki bir resmi doğrudan ve eş zamanlı olarak resimdeki tüm arkadaşlarınızla paylaşabiliyor. 'AllShare Cast' özelliği ile de telefonunuzdan televizyonunuza kablosuz bağlantı yaparak akıllı telefonun içeriğini anında büyük ekrana aktarabilirsiniz. 'AllShare Play' ise telefonla tablet, PC ve televizyonlar arasında, mesafeden bağımsız olarak her türlü dosyayı anında paylaşmak mümkün. AllShare Play'deki 'Group Cast' özelliği aynı Wi-Fi ağı üzerinde bulunan birden fazla kişiyle ekranınızı paylaşabilme olanağını sunarken kişisel cihazınızdan gerçek zamanlı paylaşım yaparak iş arkadaşlarınızla aynı anda yorumlar ve değişiklikleri içeren çizimler hazırlama fırsatı veriyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler