İPTALe giden yolda Canbaz parmağı!

İPTAL'e giden yolda Canbaz parmağı!

İnaç köyü kum ocağının ilk ihalesinin İPTAL'ine giden yolda Sözcü18 Haber Merkezi yeni bilgilere ulaştı.

İnaç köyü kum ocağı ile ilgili yapılan ilk ihaleyi iptal eden Çankırı Valisi Vahdettin Özcan, 'iptal gerekçesi' ile ilgili olarak kamuoyunu tatmin edecek bir açıklamayı henüz yapmamışken Sözcü18 Haber Merkezi konuyla ilgili yeni bilgilere ulaştı.

80 bin size çok gelir,
25 bine buyrun! - TIKLA

Bilindiği gibi İnaç köyü sınırları içerisinde İl Özel İdaresi tarafından belirlenen alanın "kum ocağı" olarak işletilmesi ihale edilmiş, 80 bin tl'ye Şimşekler Hafriyat'ta kalan ihale Vali Vahdettin Özcan tarafından iptal edilmişti.

İnaç köyü kum ocağı
ihalesi ŞUA'nın - TIKLA

İPTAL KARARI TARAFIMIZA ULAŞTIRILMADI!

Konuyla ilgili olarak Çankırı yerel basınında yeralan haberlerle birlikte Sözcü18 yaşanılanları sıcak gündem maddesi olarak sayfalarında işlemiş ve son olarak Vali Vahdettin Özcan'a da "İptalin gerekçelerini açıklaması talebinde" bulunmuş, "İptal gerekçesini sizlere ulaştırsınlar" şeklinde yanıt vermesine karşın, Genel Yayın Yönetmenimiz Vedat Beki'nin bu talebi ilgili birimlerce "uygun" görülmemişti!

GÜNDEME DÜŞEN YENİ BİLGİLER!

İl Genel Meclisi'nin Haziran ayı toplantılarında MHP Grup Başkanvekili Tevfik Rüştü Özgür tarafından da gündeme getirilen "İptalin gerekçeleri" yazılı olarak Meclis Başkanlığından sorulmuş ve yanıt olarak da "Talebiniz yazılı olarak cevaplandırılacaktır" şeklinde görüş bildirilmişti.

Sözcü18 Haber Merkezi, Vali Vahdettin Özcan'ın ilk ihaleyi iptal etmesinin arkasında yaşanan süreci tetikleyen bilgilere ulaştı.

Elde edilen bilgilere göre Vali Özcan'ın ihaleyi "iptal" kararından önce, İl Genel Meclisi Başkanı Osman Canbaz imzalı bir yazının valilik katına gönderildiği;

Başkan Canbaz imzalı yazıda "Biz İl Genel Meclisi olarak 'İnaç köyündeki kum ocağının ihalesinin yapılmasını talep ettik' oysa siz 'İnanç Köyü' ibareli bir ihale gerçekleştirdiniz. Meclis olarak böylesi bir kararımız yoktur" şeklinde bir uyarı yapıldığı ve yapılan işlemin 'usulsüzlüğüne' dikkat çekilerek gerçekleşen ihalenin iptalinin talep edildiği öğrenildi.

VALİ ÖZCAN'IN İPTAL GEREKÇELERİ DÜŞÜNDÜRÜCÜ

İl Genel Meclisi Başkanı Osman Canbaz'ın böylesi bir talebinden sonra Vali Vahdettin Özcan'ın ihaleyi İPTAL gerekçeleri arasında;

- Kum ocağı ihalesini alan yüklenici firmanın ihale rakamı olan 80.000.- tl'yi kazanmasının mümkün olamayacağı, böylelikle il özel idaresine taahhüt edilen yıllık ücreti ödeyemeyeceği,

- Bununla birlikte çalışmayan kum ocağının, Çankırı şehir merkezinin ihtiyacı olan kumu temin edilmemesini beraberinde getireceği,  bu durumun da şehir merkezinde inşaat sektöründe gerekli olan kum temini yönünde sıkıntı yaratacağı ...

şeklinde gerekçelerin bulunduğu da Sözcü18 Haber Merkezinin elde ettiği bilgiler arasında.

Sözcü18'in elde ettiği son bilgilerle birlikte konunun nasıl bir hal alacağı şimdiden merak konusu.

Vali Vahdettin Özcan, YANDAŞ ihaleyi onayladı - TIKLA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
10 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler