İran otobüsü devrildi: 4 ölü

İran otobüsü devrildi: 4 ölü

Aşırı hız nedeniyle meydana gelen kazada 4 kişi hayatını kaybetti.

İran'dan İstanbul'a gitmekte olan yolcu otobüsü, Erzurum ile Erzincan arasında karşı şeride geçerek bariyerlere çarptı ve yan yattı. Rampa inerken aşırı hız ve dikkatsizlik sonucu meydana gelen kazada, otobüste bulunan Gürbulak'ta görevli Türk Emniyet Amiri Aydın Güzel ile birlikte ikisi kadın üç İranlı öldü, 15 kişi de yaralandı.

Kaza, bugün saat 07.00 sıralarında Erzurum- Erzincan karayoyulunun 78'inci kilometresinde meydana geldi. Erzurum'dan İstanbul'a giden IRAN 35 A 55510 plakalı otobüs, Aşkale- Tercan arasındaki Kör Tünele geldiğinde şerit değiştirerek karşı yola geçti. Rampa aşağı hızını kesemeyen sürücü Muhammed Ali Dares yönetimindeki otobüs, yolun solundaki bariyerlere çarparak devrildi. Fırat'ın kolu Karasu'ya düşmekten bariyer sayesinde kurtulan otobüste can pazarı yaşandı.

TAYİNİ ÇIKAN EMNİYET AMİRİ ÖLDÜ
Kazada ilk belirlemelere göre, Gürbulak Sınır kapısındaki Pasaport Şube'de görevli Emniyet Amiri Aydın Güzel ile birlikte sürücü Muhammed Ali Dares, Adene Puth Abedi ile bir kadın yolcu öldü. Emniyet Amiri Aydın Güzel'in eşi ve çocuklarının Aydın'da olduğu, izine ayrıldığı için otobüse Gürbulak Sınır Kapısından bindiği belirtildi.

Evli ve iki erkek çocuk babası olan Güzel'in Bolu'ya tayini çıktığı, ev tutmak için gittiği bildirildi.Yaralanan 15 kişi ise Aşkale'den gelen ambulanslarla Erzurum'daki hastanelere kaldırıldı. Otobüsteki eşyaların büyük bir bölümü Karasu'ya döküldü. Sivil Savunma Birlikleri Karasu nehrinde ve çevrede arama- tarama yaptı.
 
İranlı bir başka otobüs şoförü Asker Şekerzade, İran'dan İstanbul'a gezi amaçlı gittiklerini ve yolun yağmur nedeniyle kayganlaştığını bildirdi. Şekerzade, "Benim otobüsüm öndeydi. O arkadan geliyordu. Virajı aldık, bir süre sonra otobüsün gelmediğini görünce geri döndüm ve kazanın olduğunu gördüm. Her kes bir tarafa saçılmıştı. Yaralılar, ölüler dağılmıştı. Ortalık kan gölüne dönmüştü" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler