İranlı siyasetçi seksi diye meclisten kovuldu

İranlı siyasetçi 'seksi' diye meclisten kovuldu

27 yaşındaki Nina Siakhali Moradi'nin seçim afişleri 'seksi' bulundu!

İran’ın yeni Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani kendi döneminde kadınların sivil haklarında iyileştirmeler yapılacağı sözünü verse de, Kadvin şehrinde bir kadın belediye meclisi üyesi 'fazla seksi' olduğu gerekçesiyle görevinden alındı.
 
İngiliz Times gazetesinin haberine göre 27 yaşındaki Nina Siakhali Moradi, İran’ın en eski şehirlerinden biri olan Kazvin’de belediye meclis üyeliğine seçildikten sonra dindar muhafazakarlar tarafından seçim sonuçları iptal edildi.
 
Haziran ayındaki seçimlerde 10 binden fazla oy alarak 163 aday arasından 14’üncü olmayı başarmasına rağmen, mühendis ve internet sitesi tasarımcısı olan Moradi’nin siyasi kariyeri 'görevini yerine getirebilmek için fazla çekici' olduğu gerekçesiyle kısa sürdü.
 
Kazvin Belediyesi’nin üst düzey bir çalışanı konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Belediyede podyum mankeni istemiyoruz” dedi.
 
Kazvin’de kadın haklarının iyileştirilmesi ve şehrin yenilenmesi için çalışacağına dair seçim vaatlerinde bulunan Moradi, kampanya posterlerinde saçlarının hiç görünmediği başörtülü fotoğraflarını kullanmıştı. Ancak Moradi’nin bu posterleri muhafazakar bir grup tarafından yazılan mektupla “müstehcen ve din karşıtı” olduğu ve İslami hukuka aykırı olduğu nedeniyle valiye şikayet edildi.
 
Morani İran’da “fazla seksi bulunduğu” için zorluk çeken tek kadın da değil. Maryam Nakhostin Ahmedi ve Şahla Atafeh isimli iki kadın aday da kampanya posterlerine el konulduktan sonra sorgulanmak üzere gözaltına alındı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler