İranlı yolcu camı kırdı, yolcular sinir krizi geçirdi

İranlı yolcu camı kırdı, yolcular sinir krizi geçirdi

Kar yağışı nedeniyle kalkmayan uçaktaki İranlı yolcu beklenmedik eylemde bulundu.

Onur Hava Yolları’nın İstanbul-Antalya seferi yoğun kar yağışı yüzünden yapılamayınca 3 saat uçak içinde bekleyen bazı yolcular, sinir krizleri geçirdi. İranlı yolcu S.R.İ. koltuğun yanındaki koruyucu camı kırarak, kabin ekibine saldırdı. Pilot uçağa polis ve ambulans ekiplerini çağırdı. Antalya seferi, uçaktaki olaylar nedeniyle iptal olurken, İranlı yolcu da gözaltına alındı.

Onur Hava Yollarının OHY-026 sefer sayılı Airbus 321 tipi uçağıyla saat 20.40’da İstanbul Atatürk Havalimanından Antalya’ya gidecek yolcular, 3 saat gecikmeli olarak 23.40’da uçağa alındı. Kar yağışı nedeniyle uçağın kalkış yapamaması yüzünden yaklaşık 3 saate yakın uçak içerisinde beklemek zorunda kalan yolculardan bazıları kabin içinde sinir krizleri geçirdi. Bu arada kabin ekipleri ile tartışan İranlı yolcu S.R.İ. sağa sola yumruk atmaya başladı ve daha sonra da kabin ekibine saldırdı. Uçağın kalkış öncesi buzlanmaya karşı yıkandığı sırada meydana gelen olay sırasında kaptan pilot, kule ile irtibata geçerek, uçağa polis ve ambulans çağırarak park yerine geri döndü.

Bunun üzerine sefer iptal edilirken, yolcular saat 03:00 sıralarında uçaktan indirilerek şirketin iç hatlar terminalindeki bilet satış ofisine yönlendirildi. Şirket yetkililerine tepki gösteren yolcuları polis ekipleri güçlükle sakinleştirdi.

BİR ŞİŞE SU VERDİLER ONUNDA PARASINI İSTEDİLER

Uzun bir gecikmenin ardından uçağa alındıklarını söyleyen İbrahim Ayvaz, havayolu şirketi yetkililerin kendileriyle ilgilenmediklerini belirterek şunları söyledi:

"Bir süre terminalde bekledik. Sonra bizi uçağa aldılar. Uçağa bindikten sonra pilot, ‘yarım saat sonra kalkıyoruz’ dedi. Yarım saat geçti, bir saat oldu kalkılmadı. İki buçuk saat geçti yine havalanılamadı. İnsanlar uçakta bunalmaya başladı. Astım hastası olan bir yolcu vardı, zor sakinleştirdik. Cama vurdu, kırdı. Yani insanlar o kadar mağdur edildi ki. Onu da geçtim, bir şişe su verdiler onun da parasını istediler. Tam bir rezalet içindeydik. Herkes mağdur oldu."

TATİL İÇİN YOLA ÇIKMIŞTIK

Yarıyıl tatili için kızı ile birlikte İstanbul’a gelen öğretmen Ayfer Öztürk "Dönüşümüz hiç de iyi olmadı. Çok çileli oldu. Kızım ve ben bu saatte perişan vaziyetteyiz. Saat 19.00’da havalimanına geldik. Ve hala daha kızımla açız. Bir yetkili gelip bize açıklama bile yapmadı. Uçakta bayılan oldu Tansiyonu yükselen oldu. Gergin anlar yaşadık" diye konuştu.

PİLOTUN İNİSYATİFİYLE SEFER İPTAL EDİLDİ

Konu ile ilgili olarak Onur Hava Yolları şu açıklamayı yaptı:

"Yoğun hava muhalefetine bağlı olarak dün gece Atatürk Havalimanı’nda kaçınılmaz olarak uzun süreli rötarlar yaşanmıştır. O saatlerde sefer yapmaya çalışan tüm uçaklarla aynı uzunlukta rötara giren İstanbul Antalya seferimizi yapacak uçağımız alkolle yıkanma işlemi ve sonrasında kalkış için girdiği sırada beklerken S.R. İ. isimli yolcu, oturduğu 6A numaralı koltuğun koruyucu camını kırmış, bu sırada yaralanmış ve uçağımız bu nedenle pist başından geri dönmek zorunda kalmıştır. Yolcularımızın neredeyse tamamı, yapılan açıklama anonslarını anlayışla karşılarken ikisi kadın toplam üç kişi kabin ekibine hakaret etmek, kokpite girmeye çalışmak, ikramları yağmalamak ve uçağa fiziki zarar vermek gibi birçok agresif eylemi gerçekleştirmiş ve kaptan pilotun inisiyatifiyle sefer iptal edilmiştir"

kaynak: milliyet.com.tr

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler