Irene Tayfunu ABDyi fena vurdu

Irene Tayfunu ABD'yi fena vurdu

ABD'nin doğu eyaletlerini önceki gün etkisi altına alan Irene kasırgası, 9 can aldı.

Önce ABD'nin doğu bölgesi eyaletlerinden Kuzey Carolina'yı vuran kasırga, 5 kişinin ölümüne neden oldu. Virginia'da 3, Florida'da ise 1 kişi öldü. Ölenlerden birinin 11 yaşında çocuk olduğu, ölümlerin çoğununa kasırga nedeniyle devrilen ağaçların yol açtığı bildirildi. Yetkililer ölü sayısının artmasında endişe ediyor.

Kasırganın etkisiyle, çeşitli kaynaklar tarafından sayıları bir milyonun üzerinde olduğu iddia edilen ev elektriksiz, yüzlerce ev ise su altında kaldı veya yıkıldı.

NEW YORK'TA 4 MİLYON EV VE İŞ YERİNİ ELEKTRİKSİZ BIRAKTI
ABD'nin Atlas Okyanusu kıyısından orta kesimine doğru ilerleyen İrene kasırgası, New York ve diğer bazı kentlerde elektrik kesintisine neden oldu. Son olarak Kuzey Carolina ve Virginia eyaletlerinde 4 milyon ev ve işyerine elektrik verilemiyor.

Fırtınanın ulaştığı New York, Washington, New Jersey, Boston ve Philadelphia gibi merkezler sessizliğe büründü. Rüzgarın yer yer saatte 115 km hıza ulaştığı belirtiliyor.

Rüzgarın özellikle New York'un sahil kesiminde 2 metre yüksekliğinde dalgalara oluşturduğu belirtiliyor.

Öte yandan fırtına daha şiddetlenmeden, New York sokaklarında yağmurla eğlenenler de bulunuyor. New York sokaklarında yağmur sularıyla kayanlar ve hokey oynayanlar göze çarpıyor.

IRENE KASIRGASI TROPİKAL FIRTINAYA DÖNÜŞTÜ
ABD Ulusal Kasırga Merkezi, ülkenin doğusunu vuran Irene kasırgasının gücünü kaybederek tropikal fırtınaya dönüştüğünü bildirdi.

ABD'nin orta Atlantik kıyılarını kasırga gücüyle vuran Irene'nin New York'a yol alırken saatteki rüzgar hızının düştüğü belirtildi.

Irene'nin hızının saatte 100 kilometreye düştüğü kaydedildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler