İrfan Dinç: Kalkınma beyinde başlar

İrfan Dinç: Kalkınma beyinde başlar

Belediye Başkanı İrfan Dinç düzenlediği basın toplantısında girişimci hanımlara Belediye Kadın İstihdam Merkezi'ne başvurmaları konusunda çağrıda bulundu.

Çankırı Belediye Başkanı İrfan Dinç, KOSGEB tarafından yeni iş kurmak isteyen girişimcilere verilen hibe ve uygun şartlarda verilen kredi desteği için kurslar düzenleyerek girişimci kadınların yolunu açmaya hazırlandıklarını açıkladı.
 
Başkan Dinç Kadın İstihdam Merkezinde düzenlediği basın toplantısında, girişimci hanımlara 72 saatlik girişimcilik eğitimi verileceğini ve eğitim alan girişimcilerin KOSGEB kredilerinden yararlanabileceğini kaydetti.
 
Girişimcilere verilecek kurslarla kadınların proje hazırlama ve girişimcilik konusunda donanım sahibi olmalarını hedeflediklerini belirten Belediye Başkanı İrfan Dinç “Çankırı Belediye Başkanı olarak amacım, hem konu ile ilgili bilgisi olmayanları bilgilendirmek hem de özellikle girişimci kadınlarımızı bu kurslara özendirmektir.” dedi.
 
KOSGEB’in başlattığı projenin yerel ayağı olarak bu işi daha da canlandıracaklarına inandıklarını kaydeden Dinç “Genel iktidarın kalkınma hamlesine paralel olarak Çankırı Belediyesi de yerel bir hamle ile destek vererek bu kalkınmayı bireylerin beyninde başlatmayı hedefliyoruz.” ifadelerine yer verdi.
 
Yaklaşık 20 gün içinde proje ile ilgili planlamanın son şeklini alacağını belirten Dinç, girişimci kadınlara Belediye Kadın İstihdam Merkezine başvurmaları konusunda çağrıda bulundu.
 
Belediye Başkanı İrfan Dinç ayrıca Kadın İstihdam Merkezi bünyesinde Korgun Organize Sanayi Bölgesi’nde faaliyet gösteren bir giyim firmasının ihtiyacı olan nitelikli eleman yetiştirileceğini belirterek “Amacımız insanımızın özellikle de kadınlarımızın aile ekonomilerine katkıda bulunmalarını sağlamaktır. Bu konuda hangi firmadan şöyle bir elemana ihtiyacımız var diye talep geldiğinde, istedikleri nitelikte eleman yetiştirmek için elimizden geleni yapacağımızı ifade etmek istiyorum. Yeter ki insanımıza iş bulunsun.” diye konuştu. (Karatekin)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
2 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler