İrfan Dinç ve Potukoğlu istifa restiyle Ankara'da!

İrfan Dinç ve Potukoğlu istifa restiyle Ankara'da!

Cumartesi günü yapılan AKP Çankırı İl kongresi ardından yaşanan gelişmeler dalga dalga yayılıyor...

Celal Kaman'ın il başkanı seçildiği AKP Çankırı 5. Olağan İl Kongresi sonrasında oluşan yeni yönetim kurulu listesine Belediye Başkanı İrfan Dinç'in gösterdiği sert tepki katlanarak büyüyor!

Başkan Dinç'in 'kongre iptali' ile birlikte İl Başkanı Celal Kaman'ın görevden alınması talebiyle bugün saat 14.00'de AK Parti Genel Merkezinde Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu ile görüşeceği öğrenildi.

Edinilen bilgilere göre Belediye Başkanı Dinç'in Ankara programına, AKP Çankırı Merkez İlçe Başkanı Mustafa Potukoğlu'nun da dahil olduğu, bölge milletvekillerinden Hüseyin Filiz'in de Genel Merkez'de yapılacak görüşmede bulunacağı öğrenildi.

MİLLETVEKİLİ HÜSEYİN FİLİZ DE 'İSTİFA' RESTİNDE!
AK Parti Çankırı Milletvekili Hüseyin Filiz'in de Belediye Başkanı İrfan Dinç'le birlikte kongre sonrası oluşturulan yeni il yönetimini onaylamadığı, listede kendilerine tanınan kontenjandan faydalandırılmadıklarını belirterek, yapılan kongrenin iptalini isteyeceği, bu gerçekleşmediği takdirde de partisinden istifa edeceği yönünde bilgiler tarafımıza ulaşmış durumda.

HÜSEYİN FİLİZ'DEN SON DAKİKA AÇIKLAMASI: 
TARTIŞMALARIN İÇERİSİNDE BEN YOKUM - TIKLA

SÖZCÜ18, FİLİZ VE DİNÇ'İN YÖNETİMDE OLMASINI İSTEDİĞİ İSİMLERE ULAŞTI
Haber Merkezimiz, Belediye İrfan Dinç ve milletvekili Hüseyin Filiz'in AKP Çankırı İl Yönetiminde olmasını istediği ancak bir şekilde listede yer almayan isimlere ulaştı.

Elde ettiğimiz bilgiler ışığında Belediye Başkanı İrfan Dinç yeni oluşturulan İl yönetiminde; İsmail Kayabaşı, Ali Sarıkaya, Aziz Mazlum (Çankırı Beton - Orta Şekerli ortağı) ve Ömer Karaman (Yenigün gazetesi sahibi - Orta Şekerli ortağı)'ın yazılmasını isterken,

Bölge milletvekili Hüseyin Filiz'in de; Osman Demirci, Duran Karakoyun, Kadir Şan, Ömer Faruk Kaytez ve Mehmed Öztürk isimlerinin il yönetiminde yer almasını talep etmiş. 

'İSTİFA RESTİ' KERVANINA MERKEZ İLÇE BAŞKANI POTUKOĞLU DA KATILDI
Sözcü18 Haber Merkezi'ne ulaşan bilgilere göre AKP Çankırı Merkez İlçe Başkanı Mustafa Potukoğlu'nun yakın çalışma arkadaşlarına "Oluşan mevcut il yönetimi ile Merkez İlçe olarak uyumlu çalışabileceğimizi düşünmüyorum. Bu şartlar altında Merkez İlçe Başkanlığı görevinde bulunmamın herhangi bir anlamı yok. Gerekli düzeltmeler yapılmadığı takdirde ben de istifa edeceğim" şeklinde konuştuğu öğrenildi.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
31 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler