İrfan Dinç'in gözde tarihçisi Talha Uğurluel tutuklandı

İrfan Dinç'in gözde tarihçisi Talha Uğurluel tutuklandı

FETÖ soruşturması kapsamında İstanbul'da gözaltına alınan tarihçi ve yazar Talha Uğurluel Erzincan'a götürülmüştü. Uğurluel sevk edildiği mahkeme tarafından tutuklandı...

FETÖ/PDY'nin 'medya yapılanması'na yönelik soruşturma kapsamında İstanbul'da gözaltına alınarak, Erzincan'a getirilen tarihçi ve yazar Talha Uğurluel, emniyetteki işlemlerinin ardından sevk edildiği adliyede çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

Erzincan'a dün akşam saatlerinde getirilen Talha Uğurluel, sorgusu için İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi'ne götürüldü.

Burada işlemleri tamamlanan Uğurluel, bugün sağlık kontrolünden geçirildikten sonra saat 10.00'da adliyeye gönderildi. Savcılık tarafından ifadesi alınan Uğurluel, tutuklanması talebiyle mahkemeye sevk edildi.

CEZAEVİNE GÖNDERİLDİ
Sulh Ceza Mahkemesi'nde hakim karşısına çıkarılan Uğurluel'in tutuklanmasına karar verdi. Adliyeden saat 17.30'da çıkarılan Uğurluel, gazetecilerin "Sohbet toplantılarına katıldığınız doğru mu?" sorusu üzerine "Hepsi yalan" dedi. Neden gözaltına alındığı da sorulan Uğurluel, "Kudüs kitabını yazdığım için" diye cevap verdi.

Talha Uğurluel, Erzincan'daki cezaevine gönderildi.

Erzincan Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma çerçevesinde, Uğurluel hakkında gözaltı kararı çıkarıldı.

Karar üzerine harekete geçen polis ekipleri, Talha Uğurluel'i  İstanbul'daki evinde gözaltına aldı.

Kente getirilerek sağlık kontrolünden geçirilen Uğurluel, İl Emniyet  Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şubesindeki işlemlerinin  ardından adliyeye sevk edildi.

Talha Uğurluel, savcılıktaki ifadesi sonrası "silahlı terör örgütüne  üye olmak" suçundan tutuklanması istemiyle sulh ceza hakimliğine gönderildi. Uğurluel, çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

irfan-talha-resim-12.jpg

GELELİM TALHA UĞURLUEL'İN ÇANKIRI MACERALARINA!

İrfan Dinç tarafından defalarca Çankırı'da ağırlanan hatta 15 Temmuz darbe girişiminden sonra bile Çankırı'ya davet edilerek konferanslar verdirilen Tarihçi Talha Uğurluel Fetullahçı Terör Örgütü Üyeliği suçlamasıyla tutuklandı.

Çeşitli bahanelerle Çankırı'da davet edilerek konferanslar verdirilen Uğurluel'in de katıldığı bir açılışta kurdelayı kesen herkesin FETÖ'den işlem görmesi Çankırı'daki savcılar hariç herkesin dikkatini çekiyor.

48192544_498497627327593_8605676248435261440_n.jpg
Özellikle 15 Temmuz etkinliklerinde "Pis suratlı meymenetsiz" diye sov yapan İrfan Dinç'in FETÖ'den işlem görmüş kişilerle ne tür bir ilişki yumağı içerisinde olduğu merak ediliyor.

Adnan Oktar'ın Turnike Seks sistemi kurucusu Altuğ Revnak Eti'den sonra Çankırı'da sürekli konferans verdirilen Uğurluel'in terör örgütü üyeliği nedeniyle tutuklanması İrfan Dinç'in FETÖ ile ne tür bir ilişki yumağı içerisinde bulunduğunun araştırılmasının vatansever bir savcının talimatını beklediği şeklinde değerlendiriliyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
1 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler