İşadamı Mehmet Kaplan istifa ettirildi!

İşadamı Mehmet Kaplan istifa ettirildi!

Çankırı Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu üyesi işadamı-müteahhit Mehmet Kaplan, istifa ettirildi

İddialara göre; İşadamı-müteahhit Mehmet Kaplan, Belediye Başkanı İrfan Dinç'in baskıları sonucu Çankırı Ticaret ve Sanayi Odası Meclis ve Yönetim Kurulu üyeliğinden istifa etti. 

Sözcü18 Haber Merkezi'nin elde ettiği bilgilere göre; Çankırı Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hayrettin Çelikten'i hedefleyen 'istifa' gelişmesi geride bıraktığımız haftanın son günü yaşandı. İşadamı Kaplan'ın istifasından bir gün önce Çankırı Belediyesi'nden Aksu Mahallesi'ndeki inşaatına iskan ruhsatı verildiği de edinilen bilgiler arasında.

Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Üyesi işadamı-müteahhit Mehmet Kaplan'a, Belediye Başkanı İrfan Dinç'in 'istifası' yönünde büyük baskılar yaptığı ve Kaplan'ın bu baskılara dayanamadığı için Meclis ve Yönetim Kurulu Üyeliği görevlerinden istifa ettiği öğrenildi. Çankırı Ticaret ve Sanayi Odası'nda yaşanan sıcak gelişmenin içinde AK Parti milletvekili Hüseyin Filiz'in de katkısının bulunduğu ancak milletvekili Filiz'in bu suçlamaları da kabul etmediği belirtildi.

OLAYLARIN KİLİT İSMİ DURMUŞ KARATAŞ!
Mehmet Kaplan'ın istifasına giden yolda, meclis üyesi müteahhit ve yapı denetim firması sahibi Durmuş Karataş'ın önemli rol oynadığı iddia ediliyor. Haber kaynağımızın verdiği bilgiye göre; "Mehmet Kaplan'ın Aksu Mahallesindeki inşaatının yapı denetim firması Durmuş Karataş'a ait. Belediye Başkanı İrfan Dinç, bu binaya 'iskan ruhsatı' verilmemesi için Durmuş Karataş'tan bir eksiklik bulunmasını istiyor. Yapılan incelemeler sonucu inşaatta bulunan fazlalık nedeniyle tutulan rapor doğrultusunda tamamlanmış projeye 'iskan ruhsatı' verilmiyor. Yaşanan problemin çözülebilmesi için Mehmet Kaplan'ın Ticaret ve Sanayi Odası Meclis ve Yönetim Kurulu üyeliğinden istifası şart koşuluyor" dedi.

"KASET VAR" (!)
Elde ettiği bilgilerle iz süren Sözcü18 Genel Yayın Yönetmeni Vedat Beki yeni bir iddiaya daha ulaştı. İddialara göre 2009 yılında Belediye Başkanı İrfan Dinç, işadamı müteahhit Mehmet Kaplan ve Durmuş Karataş arasında yaşanan bir 'pazarlığın' video kaydının Kaplan ve Karataş'ta olduğu belirtildi.

İRFAN DİNÇ'İN BAŞKAN ADAYI ÖMER KARAMAN!
Haber Merkezimizin ulaştığı bilgiler arasında; Hayrettin Çelikten'in bulunduğu görevden uzaklaştırılması ile birlikte 'başkanlık' koltuğu için Yenigün gazetesi imtiyaz sahibi Ömer Karaman'a teklif götürüldüğü ancak Karaman'ın bu teklifi geri çevirdiği öğrenildi.

TOBB TÜZÜĞÜ MÜSAADE ETMİYOR
Çankırı Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu üyelerinin istifası ile Başkan Hayrettin Çelikten'in düşürülmesine giden yolda, mevcut TOBB tüzüğü 'başkanlık' koltuğunun değişmesine izin vermediği de bildirildi.

YENİ MECLİS ÜYESİ BURAK HÜSEYİN ALTIPARMAK
Mehmet Kaplan'dan boşalan Çankırı Ticaret ve Sanayi Odası Meclisine, yedekten Burak Hüseyin Altıparmak'ın girdiği, yönetim kurulu üyeliğine de yine yedekten halen Çankırı Belediye Meclis üyesi İsmail Hakkı Esen'in geldiği bildirilirken, başka istifaların yaşanıp yaşanmayacağını da önümüzdeki süreç gösterecek...

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
2 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler