'İşadamları üzerinde baskı var'

'İşadamları üzerinde baskı var'

Başbakan'ı rüyasında gören işadamından ilginç mesaj.

Rixos Yönetim Kurulu Başkanı Fettah Tamince’den, iş adamları üzerindeki baskılar ve devletle iş yapan iş adamları hakkında dikkat çekici açıklamalar…

Başbakan’a duyduğu sevgiyi her fırsatta dile getirmesiyle tanınan, Başbakan’ı rüyalarında gördüğünü söyleyen iş adamı, Rixos Yönetim Kurulu Başkanı Fettah Tamince, The Wall Street Journal'a bugün verdiği röportajda iş adamları üzerinde baskı olduğunu söyledi.

BASKIYI KİM YAPIYOR?
"Ben Türkiye'de makro ekonomik gelişmelerden çok iş adamları üzerinde oluşturulan baskının sorun yarattığını düşünüyorum" diyen Tamince, hükümet ve Cemaat işaret edilerek bu baskının kaynağı sorulduğunda "Ben bunu sadece herhangi birinin yaptığını söylemiyorum. Olmaması, yapılmaması gerektiğini söylüyorum" dedi.

Tamince bu ülkeyi inşa eden yatırımcılara hem iktidarın, hem de muhalefetin sahip çıkması gerektiğini ifade etti ve "İşadamı değerdir. Ayırmak yanlıştır" dedi. Tamince kendisi ya da şirketi üzerinde özel herhangi bir baskı olmadığını da dile getirdi.

DEVLETLE İŞ YAPAN İŞ ADAMLARI
Tamince, özellikle devletle iş yapan iş adamları konusunda "Ülkeyi yaparken soyuyorlar" algısının kötü olduğuna dikkat çekti: "Bütün iş hayatını buna götürmenin bir mantığı yok. Devletle iş yapmak demek işin içinde bürokrasi olması demektir. Her adım için yeni izinler gerekir. Bu da yatırımcı için zaten zor ve risklidir. Tüm bu iş hayatının töhmet altında bırakılması yanlış olur."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler