İşçileri üzerinde Rus ruleti oynadı!

İşçileri üzerinde "Rus ruleti" oynadı!

Samsun'da, yan yana dizdiği personeline 'Rus ruleti' uygulayan, genç patrona ceza indirimi yapıldı.

Samsun'da, yan yana dizdiği personeline 'Rus ruleti' uygulayan ve birinin ağır yaralanmasına sebep olduğu iddiasıyla tutuklanan genç patron, yeniden yargılanınca cezasında indirim yapıldı.

Kale Mahallesi Fuariçi'nde bulunan bir kulüpte 20 Aralık 2008 gecesi saat 01.00 sıralarında meydana gelen olayda, iddiaya göre, kulüp sahibi Mustafa O. (24), çalışanlarını yan yana dizip belinden çıkarttığı tabancasını tek tek çalışanlarının üzerine doğrultup tetik düşürmüş, 6 personelden son sırada bulunan işçilerden Yücel Ş.'yi (23) göğsünden vurarak ağır yaralamış, olaydan sonra tutuklanmıştı. Yaklaşık 1.5 yıl önce yargılandığı Samsun 1. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından Yücel Ş.'yi öldürmeye teşebbüs suçundan 12 yıl 6 ay, diğer 5 işçiyi de silahla tehdit suçundan her biri için 2 yıl 6'şar ay ve ruhsatsız silah suçundan da 10 ay olmak üzere toplam 25 yıl 10 ay hapis cezasına çarptıran Mustafa O.'nun diğer personele yönelik eyleminden dolayı verilen toplam 12 yıl 6 ay cezası Yargıtay 1. Ceza Dairesi tarafından onandı. Yargıtay Ceza Dairesi yerel mahkemenin Yücel Ş.'yi öldürmeye teşebbüs suçundan üst sınırın uygulandığını ileri sürerek yargılanmanın yeniden yapılmasını talip etti. Samsun 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde bugün yeniden hakim karşısına çıkan Mustafa O., hakkındaki suçlamaları kabul etmeyerek, "Ben böyle bir şey yapmadım. Bu olayın Rus ruleti ile ilgili yok. Kazada oldu. Ben birini vursam, vurdum derim ve saklamam. Olayda kasıt yok" dedi.

Mahkeme heyeti Yücel Ş.'yi öldürmeye teşebbüs suçundan yeniden yargılanan Mustafa O.'nun cezasında 2 yıl 6 ay indirim yaparak bu kez 10 yıl hapis cezasına çarptırdı. Mustafa O., duruşma salonundan jandarmalar tarafından çıkartılırken yakınlarına hitaben, "Sıkıntı yapmayın. Hocayla giden dönmüyor, jandarmayla giden gelir" diye konuştu. (kaynak: iha)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler