IŞİD sözcüsünden Türkiye'ye açık tehdit

IŞİD sözcüsünden Türkiye'ye açık tehdit

IŞİD, Suriye’de kontrolü altında bulunan bölgelerde su sıkıntısı yaşandığını açıkladı ve Türkiye’nin Atatürk Barajı’nı açmasını istedi. Örgüt ‘Aksi taktirde İstanbul’u vururuz’ dedi

Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) sözcüsü Ebu Musa, Atatürk Barajı’nda su tutup kendisini susuz bıraktığı gerekçesiyle Türkiye’yi açıkça tehdit etti. Rakka’da çekilen ve news.vice.com sitesinde yayınlanan beş bölümlük belgeselde Ankara’ya bazı mesajlar veren IŞİD sözcüsü Ebu Musa, “Allah’a mürted hükümet kararlarını gözden geçirsin diye dua ediyorum. Eğer gözden geçirmezse İstanbul’u özgürleştireceğiz” dedi.

“SU SIKINTISI ÇEKİYORUZ”
Atatürk Barajı’nda su tutulması nedeniyle su sıkıntısı çektiklerinden söz eden ve Türkiye’nin barajı açmasını isteyen Musa, şunları söyledi: “Allah’a mürted (dinden dönmüş) hükümet (Türkiye’yi kastediyor) kararlarını gözden geçirsin diye dua ediyorum. Eğer gözden geçirmezse İstanbul’u özgürleştirerek biz gözden geçireceğiz.” “Bu bir tehdit mi” sorusuna Ebu Musa “Evet açık bir tehdit” diye yanıt verdi ve şöyle devam etti: “İnşallah eğer onlar barajı açmazlarsa, biz onu İstanbul’dan açarız.” Bu diyalogun ne zaman gerçekleştiği, IŞİD’in bu talebinin karşılanıp karşılanmadığı belirsiz.

TARAF

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler