IŞİD Türk şoförleri serbest bıraktı

IŞİD Türk şoförleri serbest bıraktı

Musul'u ele geçiren Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) militanlarının kaçırdığı 32 Türk TIR şoförünü bugün serbest bıraktı.

Musul'u ele geçiren IŞİD, 9 Haziran günü İskenderun Limanı'ndan Musul'un Geyara İlçesi'ndeki termik santrale mazot götüren 32 Türk TIR şoförünü kaçırdı. O günden beri Türk şoförleri ellerinde tutan IŞİD militanları ile aşiretler araya konularak temaslar kuruldu. Günlerce devam eden görüşmeler nihayet olumlu sonuç verdi ve IŞİD, şoförleri serbest bırakma kararı aldı, ancak TIR'lara el koydu.

"SİZİ BUGÜN BIRAKACAĞIZ"
Türk şoförlerden Serdar Bayar, bu sabah Şırnak'ın Silopi İlçesinde yaşayan yakınlarını telefonla arayarak, IŞİD'in kendilerini serbest bıraktığını söyledi. DHA muhabirinin ulaştığı Bayar, sabah saatlerinde IŞİD militanlarının yanlarına gelerek, "Sizi bugün serbest bırakacağız. Eşyalarınızı toplayın" dedi. 

Kendilerinin de bunun üzerine hazırlık yaptıklarını belirten Serdar Bayar, 32 arkadaşıyla birlikte bir araca bindirildiklerini belirten Bayar, "Sağlığımız iyi, bir sorunumuz yok. Eşyalarımızı topladıktan sonra bizi bir araca bindirdiler. Kürt bölgesine doğru yola çıkardılar. Büyük ihtimalle Mahmur yakınlarına götürüp orada serbest bırakacaklar" dedi.

Serdar Bayar, sadece kendi kişisel eşyalarını yanlarına aldıklarını, araçlarına el konulduğunu söyledi. Bayar, DHA muhabirinin, Musul Konsolosluğu görevlilerinin durumuyla ilgili soruya "Onlardan hiç bir haberimiz yok" karşılığını verdi.

ARAZİDE BIRAKTILAR 
Bu görüşmenin ardından yeniden irtibat kurulan Türk şoförler, IŞİD militanlarının kendilerini araçla Diyala yakınlarına getirip "Buraya araçlar gelip size alacak" diyerek bıraktıklarını söyledi.

Arazide yürümeye başladıklarını belirten şoförlerin önce Mahmur İlçesi'ne ulaşmaları, buradan da araçlarla akşam saatlerine kadar Habur Sınır Kapısı'na gelmeleri bekleniyor.

DIŞİŞLERİ: OLUMLU GELİŞMELER OLABİLİR
Dışişleri Bakanlığı yetkilileri IŞİD’in kaçırdığı ve bir süredir elinde rehin tuttuğu Türk TIR şoförleriyle ilgili bazı olumlu gelişmelerin olabileceği bilgisi aldıklarını ancak henüz Türk makamlarına teslim edilmiş bir şoförün olmadığını belirttiler.

ERBİL’DE TOPLANTI
Bu arada Türkiye’nin Erbil Başkonsolosu Mehmet Akif İram’ın da şoförlerin durumuyla ilgili başkonsoloslukta ilgili birimlerle bir toplantı yaptığı öğrenildi. 

IŞİD, 10 Haziran’da Musul yakınlarında 31 Türk TIR şoförünü kaçırmıştı.

VE İLK GÖRÜNTÜLER

turksoforlerserbest-tirlaraelkonuldu-isid-musul-resim-07.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler