Işıkdağı, dünyanın pilotlarını ağırladı

Işıkdağı, dünyanın pilotlarını ağırladı

Paraglliding World Cup uçuşları bugün Çerkeş - Işıkdağında gerçekleşti.

Çankırı Havacılık Kulübü'nün organizatörlüğünde 23–30 Temmuz 2011 tarihlerinde Bayramören ve Çerkeş ilçemizde yapılacak olan "2011 Paragliding World Cup Turkey" yarışmasının bugünkü ayağı Çerkeş Işık Dağında yapıldı. Yarışma  Çerkeşimizin ve Çankırımızın dünyaya tanıtımı ve turizmi açısından büyük önem taşımakta

GÜNÜN İÇİNDEN YANSIYAN KARELER - TIKLA

Paragliding World Cup’ta bir günlük aradan sonra yarışlar kaldığı yerden değil bu kez Çerkeş – Işıkdağı’ndan start aldı.

Dün Bayramören’de güney uçuş pistinde yaşanan kötü hava şartlarıyla iptal edilen uçuşlar, bu sabahın erken saatlerinde Çerkeş – Işıkdağı’nın zirvesinden gerçekleşti.

Uçuşlar için sabahın erken saatlerinde Çavundur Termal Otel ve Bayramören’deki Öğretmenevinde kalan pilotlar servis araçlarıyla yaklaşık 45 km’lik uzaklıktaki Işıkdağı’ndaki uçuş noktasına taşındılar.

ÇERKEŞ BELEDYESİ BÜYÜK GAYRET GÖSTERDİ
Işıkdağı’na sadece pilotlar değil, başta Çerkeş Kaymakamı Yasin Öztürk, Çerkeş Belediye Başkanı Şükrü Tarhan ile ÇANHAVK Başkanı Tahsin Tekin ve uçuşları izlemek üzere çok sayıda vatandaş da gelenler arasındaydı

Uçuş bölgesinde Aytaç A.Ş’nin ana sponsorluğunda kurulan mangal ve beraberinde sunulan ikramlar da görülmeye değerdi. Çerkeş Belediyesi’nin Çerkeş’in meşhur su böreği ile baklavasını ve sıcak havada soğuk karpuz ve çay ikramı da başta yarışmacılar olmak üzere izleyiciler tarafından da beğeniyle karşılandı.
 
FAZLA RÜZGAR NEDENİYLE ÇOK SAYIDA PİLOT KALKIŞ YAPAMADI
Sabahın erken saatlerinde uçuş noktasına gelen yaklaşık 150 yarışmacı pilottan 50-60 kadarının, hava şartlarının normal olması nedeniyle kalkış yaptığı gözlenirken, daha sonra şiddetini artıran rüzgar nedeniyle yarışma komitesi uçuşları iptal etti ve pilotlar havalanamadan tekrar Çavundur’daki Termal Otele dönüş yaptılar.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
1 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler