İsim isim açıklayın

"İsim isim açıklayın"

Ak Parti milletvekili Şahin'in "ekonomik katkıda bulundum" sözlerine MHP İl Başkanı Soysal'dan yanıt geldi.

 

AKP’nin Yapraklı’da muhtarlarla yaptığı değerlendirme toplantısında Milletvekili İdris Şahin’in MHP’yi hedef alan sözlerine, MHP İl Başkanı Arif Soysal’dan cevap geldi.
 
MHP İl Başkanı Arif Soysal dün partisinde düzenlediği basın toplantısında AKP milletvekillerinin suçlamalarına maruz kaldığını belirterek, İdris Şahin’den ekonomik katkıda bulunduğu kişilerin isimlerini açıklamasını istedi.
 
İdris Şahin’in “Ekonomik katkıda bulundum” sözlerinin şık olmadığını söyleyen Soysal, “İdris Şahin MHP kongresinde yarışan her iki listedeki bazı kişilere benim şahsımın ekonomik katkıda bulunduğumda vakidir, sözü üzerine İdris Bey’den her iki listede de kendisinin ekonomik destek sağladığı kişilerin kimler olduğunu, özellikle isim isim açıklamasını istiyoruz. Bu bizim en doğal hakkımızdır” ifadelerini kullandı.
 
MHP’nin kongre sürecini uyum içersinde tamamladığını savunan Soysal, “Biz birlik beraberlik içinde kongremizi tamamladık. Kazanan ya da kaybeden olmadı, sadece bir görev değişimi oldu. Bakın işte eski yönetimden arkadaşlarımız ile yan yanayız” dedi.
 
Kendilerinin muhalefet partisi olduklarını belirten Soysal, “Biz muhalefet partisiyiz, bu yüzden sözümüz çok fazla geçmiyor. İdris Şahin, bizimle uğraşana kadar, gitsin köy yollarıyla uğraşsın. Gazeteciler olarak siz de gittiniz gördünüz, partisinin belediye başkanı bile Anavatan Partisi zamanında atılan asfaltla durduğunu söyledi” ifadelerine yer verdi.
 
Çankırı’nın küçük bir il olduğunun altını çizen Soysal, “ Açıkçası ben bu sözleri şık bulmuyorum. Biz kırmadan, dökmeden hizmet yapmanın peşindeyiz. Çünkü burada herkes birbirini tanıyor. Çankırı’da herkesin birbiri ile ilişkisi var, eğer tanıdığı bir kişiye maddi anlamda bir destek sağlamışsa, bunu söylemesi bile ayıptır. Onlardan o isimleri tek tek açıklamalarını istiyorum. Bu ne demektir? Şu anda AKP milletvekilliği yapan o kişiler de, MHP tabanında yetiştiler. Onların yaptıkları geçmişlerine hakarettir ve bizim geçmişine hakaret edenlerle işimiz olmaz” dedi.
 
Eski Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt’un sözlerini tasvip etmediklerini aktaran Soysal, kürsüdeki hatibe müdahale etmek gibi bir görevlerinin olmadığını kaydetti.
 
Soysal ayrıca, Yapraklı Belediye Başkanı Hasan Basri Avşar’ın kürsüden yaptığı konuşmayı işaret ederek, “Eğer öyle olsaydı; “Genç mühendisi tehdit ettik, imza attıramadık” sözlerine neden müdahale etmedikleri kendilerine sorulmaz mı?” ifadelerini kullandı.
 
Hedeflerinin Çankırı’da önce belediye başkanlığı ve 14 il genel meclisi üyesi kazanmak olduğunu belirten Soysal, yakın zamanda esnaf gezilerine başlayacağını kaydetti. (Kaynak: Karatekin gazetesi)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
4 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler