İşin sonunda Rektör de OKUNU çıkardı!

İşin sonunda Rektör de OKUNU çıkardı!

Karatekin Üniversitesi Rektörü Savaş da okunu çıkardı

ve Milletvekili Akman'ı hedef alan açıklamalar yaptı.

Karatekin gazetesinin bugünkü sayısında yer alan habere göre, yerel basına Uluyazı Kampüs alanını gezdiren Rektör Prof. Dr. Ali İbrahim Savaş, milletvekili Dr. Nurettin Akman'ın üniversitenin nerede yüksek okul kuracağına dair açıklamalarından rahatsızlık duyduğunu söyledi.

Rektör Savaş, basın mensuplarına Uluyazı kampüsünü gezdirerek çalışmalar hakkında bilgi verdi. Bir gazetecinin sorusu üzerine Savaş, siyasilerin gerekli bilgiyi almadan üniversiteyle ilgili açıklama yapmasından rahatsızlık duyduğunu söyledi.

Geçtiğimiz aylarda Nurettin Akman’ın bazı ilçelere Yüksek okul yapılması yönündeki açıklamasını değerlendiren Savaş, şunları söyledi:

ÖNCE SİTEM!
“Bu açıklamadan rahatsızlık duyuyorum. Şehrin yöneticisi olan Valisi, Belediye Başkanı, milletvekilleri gelsin, benden bilgi istesin. Ben onlara elbetteki üniversite ile ilgili brifing veririm. ‘Biz istersek yaparız’ tarzında açıklamalar doğru değil. Şehir bizi siyasilerin talebi doğrultusunda iş yapıyor olarak görürse bu doğru olmaz. Biz şehrimizin, ilçelerin potansiyelini ortaya çıkartıp, incelemelerde bulunduktan sonra bu potansiyeli daha ileriye taşımak için yeni okullar açarız. Üniversite bu şekilde çalışır. Potansiyeli değerlendirmek ister.”

Halkın ‘Rektör birilerinin elinde onların istediği gibi hareket ediyor’ düşüncesine kapılmasının çok yanlış bir görüş açısı olacağını dile getiren Savaş, “Bizim kimseyle bir sıkıntımız yok. Bir üniversitenin gelişip büyümesi için akıllı yatırımlarda bulunulması gerekir. Üniversitenin siyasilerin talepleri doğrultusunda hareket ettiğinin düşünülmesi üniversiteyi rahatsız eder. Bu yatırımların parasını kim veriyor? Devlet, hükümet veriyor. Allah razı olsun deyip teşekkür ediyoruz. Devlet bize yatırım yapalım diye bütçe ayırdı. Biz özel gayretlerle bu bütçeyi artırdık” dedi.

BİZİM SİYASİLERİMİZ MELEK
Üniversite kampüs alanının Uluyazı’ya alınmasına kimsenin karşı çıkmadığını kaydeden Savaş, "Bizim siyasilerimiz, milletvekillerimiz melek. Bir çok yerde kampüs alanı seçimine siyasiler müdahale etmiş. Milletvekilleri 3 kez kampüs alanının yerini değiştirmiş. Bu anlamda siyasilerimiz ve şehrin idarecileri bize müdahale etmedi. Kendilerine teşekkür ederiz" diye konuştu.

SÖZCÜ'NÜN YORUMU
NURETTİN AKMAN, BU KONUDA HAKLI

Rektör Savaş, ilçelere "yüksek okul açılması" konusunda adeta diline pelesenk ettiği "bilimsel kararlar doğrultusunda" izlediğini belirttiği savunması baştan aşağı saçmalıklar zinciri!

Neden mi?

Tarım Havzası diye Kızılırmak'ta açılan yüksek okulun mezunları o bölgenin çiftçisine ya da tarımına katkı sağlayacak düşüncesi "içi boş çeyiz sandığı" adeta! Çünkü, bugün için ülkemizde Ziraat Mühendisi olup da işsiz gezen ya da farklı meslekler icra etmek zorunda kalan yaklaşık 35 binin üzerinde ziraat mühendisi mevcut.

Hal böyle iken, Kızılırmak ve Yapraklı ilçelerinde yüksek okul açarken, başta Ilgaz olmak üzere Şabanözü ve Kurşunlu ya da Çerkeş'te yüksek okul açmamanın anlamı "bilimsellikle" izah edilemez! Edilse de, bunun adı olsa olsa "Rektör Savaş'ın okunu çıkarması" olur!

Her geçen gün sanayileşerek büyüyen Şabanözü dururken, yapılan son yatırımlarla gelecekte Çankırı'nın lokomotifi olmaya aday Kurşunlu gözler önündeyken, hele hele, Ilgaz'da açılması planlanan Turizm Otelcilik Yüksek Okulunun ders programları dahi hazır iken!

Milletvekili Dr. Nurettin Akman, Rektör Savaş'la ilgili yapmış olduğu değerlendirmede sonuna kadar haklıdır. Sayın Rektör ne derse desin, Ilgaz'a yüksek okul açılmamasını izahta hayli sıkıntı yaşar! Hele hele Yapraklı'ya açılan yüksek okul komedisinden sonra Rektör Savaş'ın bu konudaki "bilimselliğinin" (!) "çuvallama" ile eşdeğer olduğu su götürmez bir gerçek iken!

Bu tartışmaların ötesinde, başka bir gerçek daha ortaya çıkmıştır ki, Rektör Savaş'ın gündeme taşıyarak öğretim üyesi - siyasetçi tartışmasından "nemalanma" suyunu dahi gölgede bırakmıştır!

O da; bizatihi Rektör Savaş'ın "eleştiri olmadan hizmet olmaz" (!) savunuculuğunun "balon" olduğu anlaşılmış, "Uluyazı kampüs inşaat alanı kayıyor" haberlerini gündeme taşıyan "sözcü"ye bırakın "özel açıklama" yapmayı, basın bürosu aracılığı ile "bülten" göndermeyi bile yasaklamıştır!

Olayları izlemeye devam eden "sözcü" Rektör Savaş'ın tangolarını da izlemeyi sürdürmekte.

"Bırakır da giderim" (!)

Yukarılardaki çatışma galiba hayli sert geçiyor!



 
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler