İŞKUR'dan engelliye 36 bin tl hibe desteği

İŞKUR'dan engelliye 36 bin tl hibe desteği

İŞKUR, kendi işini kurmak isteyen engelli vatandaşlara karşılıksız hibe desteğinde bulunuyor.

Çankırı Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre Türkiye İş Kurumu engellilerin istihdam edinebilirliklerinin önündeki tüm engelleri kaldırmaya kararlı. Bununla ilgili olarak kendi işini kurmak isteyen engelli vatandaşlara karşılıksız hibe desteği verilecek.

Yönetiminden sorumlu olan komisyona sunulacak projeler ile girişimcilik eğitimi alan veya kuracağı meslekte eğitim almış engellilerden kendi işini kurmak isteyenlere toplamda 36 bin tl'ye kadar hibe desteği verilebilecek.

Kendi işini kurma yönünde projeleri sadece engelli olan gerçek kişiler sunabilecekler. Engelliler, ikamet ettikleri il içinde uygulanmak üzere proje sunabilirler. Engelli bireylerin fiili olarak kendilerinin işbaşında olacakları projeler desteklenecek olup, engelli birey adına sadece vasi olanların kendileri için iş kurmayı amaçlayan projeler ile halen engelli birey tarafından işletilen faal işletmelerin geliştirilmesine yönelik projeler desteklenmeyecek. Ayrıca emekli olan engellilerin proje başvuruları da kabul edilmeyecek.

www.iskur.gov.tr adresinde bulunan Başvuru Rehberi'nde belirtilen kurallara uygun olarak hazırlanacak projelerin, 28 Aralık 2014 tarihi akşamına kadar Çankırı Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü'ne istenilen bilgi ve belgelerle birlikte elden veya posta ile teslim edilmeleri istendi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler