Islah OSB birilerini rahatsız etti

"Islah OSB birilerini rahatsız etti"

Çankırı - Ankara çıkışı üzerinde yapılandırılması düşünülen Islah OSB çalışmaları hakkında konuşan Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Çelikten'ten gündeme bomba gibi düşen açıklamalar.

Çankırı - Ankara çıkışındaki bölgede halen dağınık durumda bulunan sanayi kuruluşlarını bir araya getirmeyi planlayan "Islah OSB" çalışmaları birilerini fena ürkütmüşe benziyor.

4562 sayılı OSB Kanununa yapılan ek madde ile 12 Nisan 2012 tarihine kadar illerde Valilikçe kurulacak komisyonların alacağı kararla uygulama şansı bulacak olan "Islah OSB" uygulamasının Çankırı ayağında her zaman olduğu gibi yine bazı engellemelerin hayata geçirildiği öğrenildi.

İlki geçtiğimiz salı (13 Mart 2012) günü Çankırı Ticaret ve Sanayi Odasında Vali Vahdettin Özcan'ın da katıldığı toplantıda yapılan bilgilendirme toplantısı ile birlikte yaşanan gelişmeleri öğrenmek amacıyla kendisine ulaştığımız Hayrettin Çelikten, gündemle ilgili ilginç açıklamalar yaptı. Çelikten "Toplantıda üyelerimizi bilgilendirme amacıyla konuşan Sanayi İl Müdürü dahi çalışmasını 'projenin gerçekleştirilmemesi yönünde' hazırlamış" dedi.

"DUYURUDA GECİKTİĞİMİ BİLİYORUM"

Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hayrettin Çelikten, Sözcü18 Genel Yayın Yönetmeni Vedat Beki'ye yaptığı değerlendirmede "OSB Kanununa yapılan ek maddeyi gözden kaçırmışız. Farkettiğim andan itibaren çalışmalara başladım. Öncelikli olarak bölge milletvekillerimizle görüştüm ve akabinde sayın Valimizin de katıldığı toplantıyı gerçekleştirerek tebliğ görevimi yerine getirdim. Bundan sonrasını ortak akıl tayin edecek" dedi. Çelikten sözlerini şöyle sürdürdü:

"Çankırı - Ankara yolu üzerinde ikinci trenyolu geçidinin olduğu bölgeye yani Süleymanlı köyüne kadar devletin tapulu 570 dönüm kadar yeri var. Bununla birlikte 500 dönüm kadar da tapusuz yer bulunmakta. Daha önce bölgemizi ziyaret eden o günün sanayi bakanına 'Acıçay yatağını ıslah edersek burada yaklaşık 1000 dönüm yer kazanırız' demiş ve sayın bakandan da olur almıştık. Bölgenin yapılacak revizyon ile sanayicimiz için oldukça cazip olduğunu düşünüyorum. Neden derseniz, suyu gelmiş, doğalgazı gelmiş, karayolu içinden geçiyor. Demiryolu yanıbaşında. Böylesi bir bölgenin sanayi adına değerlendirilmemesi acı bir durum. İstihdam edilecek çalışan için de cazip bir bölge. Bütün bunlar ortadayken, bölge milletvekilleriyle yaptığım ilk görüşmede sayın Hüseyin Filiz 'Herşeye tamam da 1. geçidin öte tarafına geçersen karşındayım' diyerek duruşunu sergiledi. Neymiş, yapılan çalışma O'nun oluşturmaya çalıştığı OSB'sine zarar verirmiş! Milletvekili yaptığım görüşmede hızını kesmedi ve devam etti: 'Siz bunu bahane ederek, 2. geçide kadar yapmaya çalışırsanız karşınızda olurum. Ancak ufak birşey yaparsanız yapın.' Şaşırdım kaldım. Bu cümlelerin altında 'Islah OSB' ile ilgili çalışma olmasın anlıyorum. Nitekim yaptığımız ilk toplantıda Sanayi İl Müdürü de bizlere sunduğu brifingde 'Bu iş olmaz' türünden bir çalışma yapmış. Bu duygularımı toplantıda sayın vali ile de paylaştım. Bu memleket hepimizin. Kişilere endeksli duruşla ve böylesi bir anlayışla Çankırı gelişecekse de gelişmez."

MERKEZ OSB ÇOK CAZİP

Çankırı Ticaret Odası Başkanı Çelikten düşüncelerini belirtirken, "Islah OSB çalışması şehir adına büyük bir fırsat. Bu fırsatı en iyi şekilde değerlendirmek zorundayız" diyerek Merkez OSB için önemli bir dönemeçte olduklarına işaret etti. Çelikten "Doğru bildiklerimi söylemeye devam edeceğim. Benim herhangi bir siyasi beklentim yok. Çankırı'nın büyümesi gelişmesi hepimizin menfaatine. Kimse kişisel çıkarları ya da ikbali uğruna Çankırı'nın menfaatine olabilecek projeleri bulunduğu makamları kullanarak engelleme gayretine girmesin." diyerek sözlerini tamamladı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
6 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler