‘İsmail sanal kocaydı’

‘İsmail sanal kocaydı’

Türkücü İsmail Türüt’e boşanma davası açan Ayşe Türüt'ten çarpıcı açıklamalar

 

Tam 15 yıldır kendisini aldattığı gerekçesiyle resmi nikâhlı eşi ünlü türkücü İsmail Türüt’e boşanma davası açan ve 1.7 milyon liralık maddi ve manevi tazminat talep eden Ayşe Türüt, Habertürk'ten Özlem Yıldız'a konuştu. 35 yaşındaki Türüt, “Bu dava, aldatan eşe karşı bir onur mücadelesi. Boşandığım gün, bir sayfayı kapatıp, bembeyaz bir sayfa açacağım” diye konuştu. Kamuoyunda “Neden 15 yıl sonra boşanma davası açtın?” şeklindeki sorulardan rahatsız olduğunu da ifade eden Türüt, “17 yaşında evlendim, 20 yaşındayken kucağımda 9 aylık oğlum ve 2.5 yaşındaki kızımla terk edildim. Para için ortalığa düşmüşüm gibi bir imaj yaratılması çok kötü. Bu bir eşe, bir anneye karşı çok tiksindirici bir yaklaşım. Bu, bir kanser hastasına 15 yıl sonra “Neden ötanazi yapmadınız?’ diye sormak gibi. Siz yuvanız, geminiz su alırken, belki yuvamı kurtarırım diyerek tüm zorluklara göğüs geriyorsunuz. Neden ilk darbede yuvamı yıkayım? Elbette yıllarca yuvamı kurtarmaya çalıştım, ama olmadı. Aile mahremiyetine önem verdiğim için tüm acılara göğüs gerdim. Ben sadece yasal haklarımı kullanıyorum” açıklamasını yaptı. 
 
‘ŞİDDET UYGULADI’
 
Türüt, iddialarını şöyle sürdürdü: “Bizimkisi aşk evliliğiydi, birbirimizi çok sevdik. Çocuklarımız oldu, mutlu bir yuvamız vardı. Eşim yavaş yavaş şöhret basamaklarını tırmanıyordu. Fakat şöhret geldikçe eşiniz çapkınlık turlarına başlıyor. Bir gün cep telefonu mesajlarını ve fotoğraflarını yakaladım. Beni aldattığı ortaya çıkınca da, ‘Param var, her şeyi yaparım, sesini kes, görmezden gel’ dedi. 1997 yılında oğlum daha 5 aylık bebekken N.T. adlı kadınla ilişkisi olduğunu öğrendim. İlişkisine itiraz edince, ‘Bunlar geçici çapkınlıklar, ben sanatçı adamım, olur böyle şeyler’ diyerek beni kandırmaya çalıştı. Diğer kadından kızı dünyaya geldi, ama hep ‘Bu geminin kaptanı sensin’ diyerek bana döneceğini söyledi. Tepki gösterince bana iki kez şiddet uyguladı. Ciddi bir trajedi yaşadım. Susup beklemek yerine mücadele etmeye karar verdim.” “İsmail Türüt, herkese ‘Nikâhlı eşim’ diyerek o kadını tanıttı. Sanki gayri meşru ilişki yaşadığı kadın bendim. Gururum, onurum ayaklar altına alındı. Her yerde Türüt’ün eşi olduğumu kanıtlamak zorunda kaldım. Ama artık kangren olmuş bir yarayı kesip atmaktan başka çıkar yol göremedim.”
 
‘KLİP, KIZIMI ÜZDÜ’
 
“Bu süreçte psikolojik destek almadım. Ancak kızım, özellikle eşimin diğer kadından kızı Nazlıcan doğduğunda ve onun için şarkı yazıp onunla klip çektiğinde çok üzüldü. Klibi izlerken hüngür hüngür ağladı.”
 
İLKOKUL MEZUNUYDU MASTER YAPIYOR
 
17 yaşında İsmail Türüt ile evlendiğinde ilkokul mezunu olduğunu, ancak dışarıdan önce ortaokul, sonra da liseyi bitirdiğini aktaran Türüt’ün başarı öyküsü de dikkat çekiyor. Geçen yıl Yıldız Teknik Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı’nı bitirdikten sonra şimdi ilahiyat fakültesinde master yapan Türüt, “Kızım ilkokula, ben ortaokula başladım. Edebiyat fakültesini bitirince formasyon aldım, öğretmen olmayı planlıyorum. Ben mücadelemi böyle yaptım, boş boş oturup ağlamak yerine eğitimimi tamamlayarak çocuklarıma örnek oldum” şeklinde konuştu. (kaynak: habertürk)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler