İspanya derbisinde Ronaldo şov - İZLE

İspanya derbisinde Ronaldo şov - İZLE

Ezeli rakibi Atletico Madrid'i Portekizli yıldızı Ronaldo önderliğinde deviren Real Madrid, önemli bir 3 puana uzandı..

La Liga'da liderlik koltuğunda oturan ancak takipçisi Barcelona'nın nefesini ensesinde hisseden Real Madrid, Başkent Derbisi'nde Atletico Madrid'e konuk oldu. 

Ev sahibi Atletico'da, milli oyuncumuz Arda Turan mücadeleye 11'de başlarken; Real'de ise milli oyuncularımız Nuri Şahin ile Altıntop, 18 kişilik kadroya giremedi. 
 
 
Teknik direktör Jose Mourinho yönetiminde çıktığı 5 maçta da ezeli rakibini dize getiren Real Madrid, 13 senedir yenilmediği rakibi karşısında kazanarak, yine 4 puan farkla liderliğini sürdürmek isterken; Atletico Madrid ise uzun süredir hasret kaldığı derbi zaferini yakalamanın hesaplarını yapıyordu. 
 
Mücadelenin 25. dakikasında topu güzel bir vururşla ağlara yollayan Ronaldo, Real Madrid'i 1-0 öne geçirirken, ligdeki 38. golünü kaydetmiş oldu. Portekizli yıldız ayrıca bu sezon Real formasıyla 50. kez ağları havalandırdı. 
 
33. dakikada Benzema ile mutlak bir golü kaçıran Real Madrid, 38'te de Ronaldo ile Courtois'yı geçemedi ve ilk yarıyı 1-0 önde bitirdi. 
 
Real Madrid'de, Türk asıllı Alman oyuncu Mesut Özil ikinci yarıda Kaka'nın yerine oyuna dahil olurken; 55. dakikada skora denge geldi. Adrian'ın soldan yaptığı ortada penaltı noktası civarında kafayı vuran Falcao, durumu 1-1 yaptı. Kolombiyalı yıldız, ligdeki gol sayısını da 21'e çıkardı. 
 
68. dakikada yine Ronaldo sahne aldı. Ceza sahası sol çaprazında topla buluştuktan sonra kaleye sert bir şut yollayan Ronaldo, kaleci Courtois'yı avladı ve attığı güzel golle takımını 2-1'lik üstünlüğe taşıdı. Portekizli yıldız ligdeki 39. golünü atarken; toplam gol sayısını da 51 yaptı. 
 
Milli futbolcumuz Arda Turan, 77. dakikada yerini Koke'ye bırakırken, 82. dakikada Real Madrid penaltı kazandı. Benzema'nın yerine oyuna dahil olan Higuain, Godin'in müdahalesi ile yerde kalınca, hakem beyaz noktayı gösterdi. Atışı kullanan Ronaldo, takımını rahatlattı. Hat-trick yapan Portekizli yıldız, La Liga'daki 40. golüne imza atarken, geçen sezonki başarısını bitime 6 maç kala yakaladı. Ronaldo, toplamdaki gol sayısını da 52 yaptı. 
 
86. dakikada Ronaldo ile önemli bir fırsatı değerlendiremeyen Real Madrid, 88'de 4-1'i buldu. 83'te Di Maria'nın yerine oyuna dahil olan Callejon, Ronaldo'nun hazırladığı pozisyonda topu ağlara yolladı ve büyük bir sevinç yaşadı. 
 
90. dakikada Atletico Madrid Diego ile yan direği geçemezken, Real Madrid; 3 gol 1 asistle oynayan Ronaldo önderliğinde derbiyi 4-1 kazandı ve önemli bir galibiyete imza attı. 
 
Real Madrid, 32 maç sonunda puanını 82 yaparken, Barcelona ile arasındaki 4 puanlık farkın azalmasına izin vermedi. Şampiyonlar Ligi için 4. sırayı kovalayan Atletico Madrid ise 42 puanda kaldı ve ümitlerini oldukça azalttı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler